Hoe je jouw Huis Hip Houdt (met kids!)

Er hangt niet voor niets een heerlijke poster met de tekst ‘Sorry about the mess, but we live here’ in het midden van de woonkamer bij MOMspiration’s Annette thuis. Want of je nu wilt of niet, je huis ondergaat een behoorlijke metamorfose wanneer er kleine huisgenootjes bij je komen wonen. Het begint al met de box die vooral het eerste jaar een permanente plek  weet te veroveren. Je denkt heel slim te zijn door een officiële speelhoek in te richten, zodat de war zone nog een beetje afgelegen van de rest van je huis blijft, maar daar kom je al gauw van terug. Kinderen spelen vaak veel liever op officieuze plekken die zij zeer kundig om weten te toveren tot een waar paradijs. We noemen een washok, op/onder/achter de bank, op/onder/achter de tafel, op/onder/achter de trap, en alle andere plekken waar jij zelf vroeger ook het liefst je hut bouwde. Wie had vroeger zelf geen geheime speelplek zoals bijvoorbeeld een ‘manege’ achter schotten op zolder?

Wat in de tijd van onze eigen ouders veel minder speelde dan bij ons nu is dat we meer dan ooit bezig zijn met het creëeren en onderhouden van een hip huis. Dankzij Instagram en Pinterest en ontzettend leuke webshops gericht op interieur lijken de mogelijkheden hiertoe enorm, maar hoe zit dat dan wanneer er een invasie van kindermeubilair plaatsvindt? Hoe houdt je dat hippe huis dan nog steeds leuk om te zien voor jong én oud? 

Tip 1: Berg het speelgoed op achter gesloten deuren, in kisten of in lades. In allerlei hoeken van het huis kun je op deze manier voor speelplekken zorgen en binnen no-time is alle troep ook weer uit het zicht. Het grappige is ook dat je op deze manier ook speelgoed ‘vergeet’ en het erg leuk is om het weer opnieuw te ontdekken! 

Opbergmeubel/bijzettafel van Ikea
Houten dressoir met 6 lades van Xenos    

 

Tip 2: Pimp je kinderstoel, wipper en boxkleed met de toffe speciaal op maat gemaakte hoezen van Ukje. We LOVE Ukje en zijn zo blij met de zeer gemakkelijk schoon te maken en houden hoezen die zij voor onze Stokke Tripp Trapp Newborn Set en Baby Set hebben gemaakt. Kijk gauw op hun website en fleur ook jouw woon-/eetkamer of keuken op met vrolijke prints! 

 Stokke Tripp Trapp New Born Set  

Stokke Tripp Trapp Baby Set – Ideaal voor de eerste hapjes: Deze kussenset is geplastificeerd en dus zeer gemakkelijk schoon te maken.

    
 
Tip 3: Creëer hoge hippe hoekjes met breekbaar of kostbaar materiaal. Op veilige hoogte uit de buurt van grijpgrage handjes! 

Tip 4: Placemats zijn THA BOMB. Bij het eten, drinken, knutselen: geen blijvend letsel aan tafel verzekerd! Oh én entertainment bij dit doolhofexemplaar. 

    
Tip 4: Natuurlijk kun je ook gaan voor toffe eyecatchers die binnen het bereik van je kiddies vallen, maar zorg dan gewoon voor leuk uitziend én tegelijkertijd interessant, (soort van) veilig en (zo goed als) onbreekbaar materiaal om ook mee te mogen spelen. 

  

Tip 5: Voor gave manden, koffers en ander erg mooi opbergmateriaal ga je naar Xenos. Verrassend origineel! 

 
Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Ukje.nl – De Leukste Manier om Groot te Worden! 

3 gedachtes over “Hoe je jouw Huis Hip Houdt (met kids!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s