100% WaterVrij & Blij

Het moet gek lopen willen we niet wekelijks present zijn op maandagochtend 9.15 uur in het heerlijk warme doelgroepenbad van het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Al sinds januari 2014, toen Jools de 4-maanden-grens aantikte gaan we trouw iedere week naar Baby/Peuter zwemles. Eerst nog in Nieuw Vennep, maar toen in maart van datzelfde jaar dit prachtige gloedjenieuwe sportcomplex door Hare Majesteit himself geopend werd, verhuisden we hierheen. Zelfs op de dag van de uitgerekende datum van dochter #2 Pippa waren we trouw aanwezig.

40 weken.jpg

Na deze bevalling mocht er door mij uit medisch oogpunt de eerste 6 weken niet gezwommen worden, maar na 4 weken miste Jools het zo erg dat we toch maar heen gingen met z’n drietjes. Zwemjuf Aline nam superlief Jools onder haar hoede terwijl ik Pippa voedde en toekeek vanaf de kant. Allebei in badpak, want andere kleding is veel te warm!

De weken daarna bleef Pippa lekker slapen in de maxicosi en had ik alle aandacht voor Jools en haar les. Daarna, tijdens het vrijzwemmen voedde ik het kleine zusje op een relaxed ligbed terwijl de oudste (toen ruim 1,5 jaar) zich prima vermaakte met emmertjes, molens en ballen in het enkeldiepe fonteinenbad.

Toen Pippa wat ouder werd (een maand of 4) startte ze zelf ook met haar eigen lesjes. Jools deed gezellig mee met de babygroep als een trotse zus. En wanneer het tijd was voor Jools haar les zat Pippa prinsesheerlijk toe te kijken langs de kant in haar Bumba stoeltje. Op een gegeven moment was ze oud genoeg om in een gele zwemband rond te drijven en dreef ze tijdens de peuterlessen het hele bad door of dient ze als boei voor haar zus.

IMG_8168.JPG

IMG_4830.PNG

Om te zien hoe dat de eerste maanden ging lees je de blog En ze zwommen nog lang en gelukkig. 

IMG_8169.JPG

Ook de eerste BPK zwemdiploma’s zijn al binnengeharkt! 

En nu, bijna een jaar later, hebben we niet 1, maar 2 compleet watervrije én -blije meiden. Tijdens de lessen wordt op zo’n gezellige, ongedwongen en speelse manier kennis gemaakt met wat water met jou en jij met water kunt doen en daar hebben onze guppies heel duidelijk de vruchten van geplukt.

Kijk maar mee!

IMG_3031.JPG

IMG_3023.JPG

 

Een gedachte over “100% WaterVrij & Blij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s