Hé mama! Je doet het goed!

Op het moment dat je het geluk mag beleven om moeder of vader van een mini-mensje te worden begint er een heel nieuw hoofdstuk in je leven. Natuurlijk was dat al zo toen jullie er voor kozen om voor een kindje te gaan en toen dat ook daadwerkelijk gelukt was. Maar het moment dat je dit langverwachte pakketje vol liefde in je armen mag houden is het aller-allergrootste life changing event EVER. 

Daar zit je dan. Thuis op de bank. Met je eigen kindje. En dan? Die eerste dagen voelen nogal onwennig, want hoe ‘moet’ dit? Waar kunnen we de gebruiksaanwijzing vinden? Hoe bouw je een ritme op? Bouw je überhaupt een ritme op?

Al snel voelt het alsof dit kleine guppie er altijd al is geweest. Je raakt op elkaar ingespeeld en moedert als een malle. Dit kún je gewoon!

Maar dan komen er weer nieuwe dingen die je van te voren niet aan zag komen en waar je niet voor gestudeerd hebt. Ook al zou je dit wel gedaan hebben, dan nog is het leven met kids niet te voorspellen. Je flexibiliteit wordt iedere dag en nacht weer tot de max op de proef gesteld.

Je komt er achter dat het leven met kids om grote en kleine redenen niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar hé, dat is oké. Je bent een mens, geen robot. Leven met kids draait voornamelijk om geven en dat kost veel energie. Zorg dus goed voor jezelf en zoek naar manieren hoe jij in gezonde, blije balans bent.

Opeens gaat naast het zorgen, het ‘echte’ opvoeden beginnen. Grenzen worden opgezocht, overschreden, uitgelegd en zo goed als dat kan (en dat kan ook vaak niet) bewaakt. En alles, alles doe je vanuit je hart. Omdat jij denkt dat deze manier werkt voor jouw gezin. Omdat jij denkt dat dit het beste is voor jouw kind.

En weet je? Dat doe je geweldig. Je doet het echt super goed. Waarom? Omdat liefde de bron is. Wat voortkomt uit liefde kan niet anders dan mooi zijn.

Dus laat je alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft niet gek maken door wat andere moeders tegen je zeggen of wat je om je heen ziet gebeuren bij andere gezinnen. Iedere mama moedert op haar eigen (hopelijk) fijne manier. Iedere mama heeft daar zo haar eigen redenen voor. Maar de bron blijft voor ons allemaal hetzelfde. De bron blijft liefde. 

Herken dat. Bij andere mama’s, maar vooral bij jezelf.

Zoek die spiegel op. Kijk jezelf eens recht in de ogen aan en zeg met je meest trotste, verliefde blik:

Hé mama, je doet het goed!

keep-calm-you-re-a-great-mom-8

#happymamahappybaby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s