Wie zeurt krijgt geen beurt

Tjdens het bedenken van een titel voor deze blog over Klaagvrije Vrijdag schoot ‘Wie zeurt krijgt geen beurt‘ als eerste door mijn ietwat op hol geslagen hoofd. De gedachtes die hierop kwamen als die van een Zeurpiet (dat kun je écht niet maken! je bent een nette juffrouw) en Miss Positivo (maar het is toch helemaal waar? zeuren is verre van aantrekkelijk). Om in het thema van deze dag te blijven werd natúúrlijk de positieve gedachte opgevolgd. Duh!!!

Mocht je jezelf naar jouw idee te vaak in een negatieve mood bevinden, dan is vandaag een mooie dag om te ervaren hoe de Sunny Side Up bevalt. Bij de één gaat dit gemakkelijker dan bij de ander, maar toch is het voor iedereen mogelijk om blij(er) in het leven te staan.

You just gotta train your brain

Volg deze stappen op die jou hierbij kunnen helpen:

  1. Herken je eigen geklaag. Bij iedere negatieve gedachte of uitspraak laat je een alarmbelletje afgaan.
  2. Beoordeel de ernst van de zaak. Is het echt zo erg? Is het de moeite waard om je druk over te maken?
  3. Denk in oplossingen en mogelijkheden. Blijf niet hangen in het probleem, maar draai het om: hoe kan dit veranderen zodat het wel bevalt of wat kan ik ervan leren.
  4. Let it go. Maak je niet druk en irriteer je niet aan mensen/dingen waar je geen invloed op hebt en niet kunt veranderen. Zonde van je energie en tijd.
  5. Focus op happy thoughts. Doe met de positieve gedachten precies het tegenovergestelde als met de negatieve. Maak ze lekker groot! Luister ernaar! Geniet ervan!
  6. Breng deze happy thoughts naar buiten. Deel positieve gedachten, complimenten en jouw glimlach met de mensen om je heen.
  7. Zie en voel het verschil. Wat doet deze positieve mindset met jou? Wat doet het met de mensen om je heen? Jouw partner, kids, collega’s, vrienden? Of iemand die toevallig voorbij loopt en van jou een glimlach mag ontvangen. Jouw Sunny Side Up werkt aanstekelijk en zelfs verslavend!
  8. Herken een terugval. Mocht je jezelf  weer horen klagen? Ga dan weer terug naar stap 1!

You.Can.Do.This.

Stop-complaining-Vidya-Sury

poster-whine-complain

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s