10 Dingen Die Je NOOIT Meer Kunt Wanneer Je Kids Hebt

Ja, natúúrlijk weet je dat er veel verandert wanneer je de wondere wereld van mamahood toetreedt. Duhhh. Maar of je van te voren ook rekening had gehouden met de volgende 10 ‘zaken’?! Waarschijnlijk niet….

Als mama van jonge kids kun je NOOIT meer:

1. Ongestoord in je eentje naar het toilet. 

In het beste geval had je de deur op slot gedaan (maar wordt er non-stop op de deur gebonkt en MAMMMAAAAA geroepen tot je de deur wel open móét doen). In het ergste geval heb je 1 dreumes op schoot terwijl de peuter het productieproces scherp in de gaten houdt (en bij scherp bedoel ik zéér scherp) wat onlosmakelijk verbonden is met een ongevraagd en ongewenst optreden als razende reporter. Het verslag zal ik je besparen.

2. Koffie of thee drinken terwijl het nog warm is. 

De uitdaging van de dag is om dit minimaal 1 keer voor elkaar te krijgen. Keep on Dreaming, mama….

3. Een tv-serie of film bekijken -waar baby’s of kids (van mensen of dieren) in voorkomen – zonder te huilen

Hormonen mensen, hormonen.

4. Leven zonder agenda 

In je eentje of met z’n tweetjes zou het nog net kunnen. Maar nu is overzicht houden op alle activiteiten niet meer te doen zonder (gezamenlijke) agenda. Niet alleen doordat je nu met een paar koppen meer bent, maar ook ‘dank’zij een geheugen als een zeef als fijn zwangerschapssouvenirtje…

5. Alleen in de auto zitten en een trein, vliegtuig, bus, vrachtwagen, motor of tram voorbij zien komen zonder de drang te voelen om te roepen: KIJK!!!!!

Really really?? Really really!!

6. De deur uitgaan met enkel een handtasje

Wanneer je gaat voor een simpele trip, zoals een bezoekje brengen aan de plaatselijke voetbalclub, vindt er al een volksverhuizing plaats. Van luierenvelop tot poppenkop en troefsoepstengels tot 3 setjes extra kleding voor de bengels.

7. Uitslapen

Zelfs wanneer de kinderen uit logeren zijn of toevallig een keer later wakker worden lukt het gewoon niet. De biologische wekker gaat gewoon om 7 uur. Of misschien is ‘ie een keertje mild en red je het tot 8.30 uur! Wow!

8. Alleen voor jezelf shoppen

“Vandaag ga ik echt alléén voor mezelf shoppen. Ja echt! Alleen voor mij!” Ain’t gonna happen mama. Bij de Zara, Mango, H&M, WE en overal waar je komt is de kinderafdeling een soort van honing. En jij bent de bij. Zzzzzzzoemmmmm naar die cuterdecuteste shirtjes, broekjes, truitjes…. TE leuk ook!

9. Eten in je mond stoppen zonder te denken: “Oh nee, wacht: Misschien vinden de kids het lekker en kan ik het beter voor hen bewaren.”

Natuurlijk moet je goed voor jezelf blijven zorgen, maar dat blijkt toch een lastig ding qua eten (uh en qua haar, huid, kleding, etc…). Regelmatig stap je de deur uit en om er vervolgens achter te komen compleet vergeten te zijn om zelf te ontbijten. De overgebleven broodkorsten van de kids zijn op dat moment wegens tijdnood dan een prima optie.

10. Op tijd komen

Wanneer je denkt dat een uur lang genoeg is om een heel gezin aangekleed en gevoed te krijgen: WHAHAHAHAHAHAHA nooooooooo wayyyyyy José!!!! 

Maarrrrr…. Wanneer één van bovenstaande punten wél lukt, zoals bijvoorbeeld een warm kopje thee drinken, op tijd komen, uitslapen of helemaal alleen op het toilet zitten, dan is het ook wel EXTRA genieten!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s