Hoe watervrij is jouw kind?

Sinds Jools 4 maanden was zijn we zo goed als iedere week gaan zwemmen samen. Eerst de BPK (Baby Peuter Kleuter) lesjes in de Estafette in Nieuw Vennep en daarna in het in 2014 geopende Sportcomplex Koning Willem Alexander (SKWA) in Hoofddorp. Vanaf mei 2015 ook met zusje Pippa erbij.

Het fijne van deze lessen is dat ze geheel vrijblijvend zijn en ook tot 3 jaar gratis. Voor en na de lessen kun je fijn spelen in het waterpretpark.

Het is toch zo fantastisch om te zien wat die wekelijkse lessen met je kind kunnen doen. Niet om onaardig te zijn, maar wanneer er kindjes met één van de lessen meedoen die veel minder vaak zwemmen dan zie je echt een enorm verschil. Vooral een verschil in plezier. En dat plezier is juist zo nodig om je kind te leren reddend te kunnen zwemmen en zich veilig te voelen in het water. 

Wat ik vaak hoor van verschillende ouders is dat zij de drempel om te gaan zwemmen hoog vinden. Teveel gedoe met aan- en uitkleden, bang om alles wat er zou kunnen gebeuren, etc. En dan vooral met 2 kinderen zien de meesten niet zitten.

Maar kom op: probeer het gewoon en ervaar de fun samen! Vind je kind het de eerste keren spannend (en jij zelf ook!), geef dan niet op. Geef het even de tijd om te wennen en vier ieder klein succes.

Meer tips:

Een tijd geleden stonden er blogs op MOMspiration.nl genaamd En Ze Zwommen Nog Lang En Gelukkig en 100% Watervrij & Blij:

Dit was in januari 2016, toen Pippa 10 maanden en Jools bijna 2 jaar en 4 maanden was (zo leuk om even terug te zien!) :

En dit is september & oktober 2016 (Pippa 1,5 jaar en Jools net 3):

Nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen: Hoe watervrij is jouw kind?

Een gedachte over “Hoe watervrij is jouw kind?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s