Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Afgelopen weekend kwam het gezegde ‘happy mommy = happy baby’ even keihard terug bij mij. Deze mommy was eventjes niet happy en dat vertaalde zich automatisch in 2 kids met hele korte lontjes.

Dus. Dat zegt nog maar eens heel, heel, heel duidelijk dat je écht heel goed voor jezelf moet zorgen. Zorgen dat je zelf gelukkig bent. Zorgen dat je batterij opgeladen is.

Zorg dat je glas vol zit. Want uit een leeg glas kun je niet schenken.

Tijd voor jezelf nemen is NIET egoïstisch. Het is noodzakelijk. Je kids merken absoluut helemaal gelijk dat jij niet helemaal je eigen blije jij bent. Een act opvoeren werkt niet. Niet bij degenen die jou het allerbeste kennen en aanvoelen. Diegenen die uit jou geboren zijn.

Dus. Go for it, moms! Zorg voor jezelf. Voor je lijf en je hoofd. Op welke manier dan ook. Do more of what makes YOU happy!

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

 

 

Een gedachte over “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

  1. Nicole Orriëns zegt:

    Het is inderdaad wel belangrijk dat je als moeder ook wat tijd voor jezelf hebt om bij te tanken. Tegelijkertijd ben je natuurlijk ook niet hulpeloos of een slaaf van je gevoelens en moeheid. Als volwassene moet je er soms ook voor kiezen om verstandig te reageren denk ik.

    Maar met een ‘volle tank’ is dat zeker wel een stuk makkelijker ; )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s