Dublin, baby!

Damnnnnnn…. Wat heb ik als een malle genoten de afgelopen dagen. Dublin was echt helemaal fantastisch. Zo bizar om helemaal ‘alleen’ te zijn. Want zo voelt dat zonder kids. Echt een soort van lichter. Dat is helemaal totaal absoluut niet ten nadele van m’n allerliefste schatjes Jools en Pippa, maar om een paar dagen achter elkaar alleen maar voor jezelf te hoeven zorgen is gewoon een heel aparte ervaring wanneer je zo goed als alle andere dagen van het jaar 24/7 paraat staat voor je kiddies.

De stad Dublin kende ik al een beetje, aangezien we vorig jaar met ons gezinnetje samen daar zijn geweest om onze lieve vrienden Marjolein, Chris en hun dochter Stella daar naar toe zijn verhuisd. Chris heeft een gave baan bij LinkedIn en in Dublin zit LinkedIn HQ. Maar een stad verkennen met je kids versus met vriendinnen is natuurlijk wel heul heul anders….

Ter voorbereiding op onze city trip heb ik de app van time to momo Dublin op m’n telefoon geïnstalleerd en tijdens de vliegreis deze fanatiek uit m’n hoofd geleerd om als pro Tour Guide te kunnen functioneren. Haha, dat vind ik altijd ZO leuk! En om indruk op m’n ervaren medereizigsters te maken moet je wel van goeden huize komen. Vriendinnen Heidi & Erin (beiden Amerikaans en woonachtig in Amsterdam) reizen heel wat af (heul heul heul heul wat) en vooral Heidi bereidt zich altijd idioot goed voor. Lunch en diner reserveringen worden al maanden van tevoren besproken en van ieder oud gebouw kennen zij de historie. Thanxxxxxx to time to momo ging ik m’n ‘Tour-Guide-Voor-Even’ functie met goede moed tegemoet….!

Hoe we het hebben gehad in Dublin? Nou zoooooo:

 

Dusssss:

Dublin is echt een dikke vette aanrader. Met kids, zonder kids, met vriend of vriendinnen. De mensen zijn zo aardig en open dat je je gelijk thuis en op je gemak voelt. Zag overal leuke speeltuinen en kinderdingen, dus wil graag weer eens terug met de meiden.

De stad is enorm veelzijdig en de prachtige natuurgebieden liggen om de hoek. Vorig jaar huurden we een auto (even wennen om links te rijden, maar is prima te doen) en dit jaar deden we alles met het OV. Allebei top. Maar net waar je zelf zin in hebt.

Wanneer we weer terug gaan (dat willen we zeker!) dan zou ik vooral nog meer van de ruige natuur willen zien. Cliffs van Moher bijvoorbeeld, maar dat ligt aan de andere kant van Ierland = dus een totaal ander soort trip met langere reistijd in Ierland zelf. Maar ook in Dublin City Centre zelf zijn zoveel leuke restaurantjes, bars en shops die riepen om bezocht te worden.

De tijd was te kort… We bewaren alle enthousiaste ideeën voor de volgende keer!

 

Ennuhhhhh THANXXXXX Kari Traa (@Not Just Some Wear) & The North Face (@ LVTPR) For Keeping Me Warm!

 

+

Thanxxxxx time to momo for the Dublin City Map App & More

fullsizerender-3

Heidi, nu ben ik een keer de Tour Guide. Let it go, let it go….! 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

5 gedachtes over “Dublin, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s