Niets is wat het lijkt…

Zondagavond 19.00 uur. Levi ligt al een klein uurtje in bed, na een gezellige dag op het strand (wauw, wat is het toch fijn om aan zee te wonen!). Stan doet gezellig met hem mee en heeft de bank in beslag genomen. Ik weet niet hoe snel ik een grote kop thee moet zetten en hophop met mijn tijdschriftje de tuin in moet rennen. Als ik geluk heb, kan ik nog een half uurtje zonnestralen vangen. Zó fijn om na een mooie dag een momentje voor jezelf te hebben. Een momentje van stilte en rust. Even op adem komen.

Net voordat ik mijn mobiel op vliegtuigstand wil zetten, maakte ik nog even een fotootje van de situatie. Kopje thee, avondzon, tijdschrift, blote benen: PERFECT! Dit momentje voor mezelf moest schijnbaar ook nog even delen met de rest van de wereld via Instagram. So far, so good. Niks meer aan doen, zou mijn oma gezegd hebben.

Het werkelijke leven van een moeder

Nog geen één minuut nadat ik de foto online had gezet op Instagram, begon Levi te huilen. Afgelopen dagen heeft hij meerdere (onverklaarbare) huilbuien gehad, waarin hij ook heel boos kan zijn. Zeg maar écht boos boos. De driekwartier ná de Instagram-proof-post van mijn me-time moment, waren het werkelijke leven van een moeder. Reality. En mijn werkelijke leven als moeder bestond vanavond uit het troosten van een hysterisch kind wat niet in woorden wist uit te leggen wat er aan de hand was (hoe machteloos kan je je voelen als ouder!). Mijn werkelijke leven als moeder bestond vanavond uit de toilet schoonmaken en een onderboek uitspoelen & wassen aangezien er een “ongelukje”  was gebeurd op de badkamer.

Levi was ontroostbaar en we mochten niet bij hem in de buurt komen. We hebben hem laten gaan. Laten huilen. Laten schreeuwen. Dit waren 15 hele lange minuten (sorry, buren). En 15 minuten zijn normaliter best snel voorbij, maar vanavond even niet.

Daar zit je dan

Hij zat snikkend onder de eetkamertafel en vroeg of ik bij hem wilde komen. Daar hoefde ik niet over na te denken en ik kroop naast hem onder tafel. Ik ben ervan overtuigd dat elke ouder zijn/haar armen met alle liefde om zijn/haar kind had geslagen op zo’n moment (maar écht, moet dit onder de eetkamertafel?!). Je had me moeten zien. Strandoutfit, een knot op mijn hoofd waar tante Sidona nog wat van kan leren, klef van de zonnebrand, een naakt kind wiegend in mijn armen en een zelfverzonnen liedje neuriënd. En dat alles onder de eetkamertafel (zijn mijn yogalessen zijn toch nog ergens goed voor). Je zou me direct hebben verwezen naar mijn huisarts onder de noemer “het gaat niet goed met haar” als je het verhaal erachter niet zou weten.
Gelukkig mocht ik Levi troosten en werd hij rustiger. Stan en ik hebben hem samen in bed gelegd en Stan is bij hem gebleven totdat hij sliep.

Dit is ons leven

Niets is wat het lijkt. Van een prachtig plaatje op Instagram naar het werkelijke leven van een moeder. Ik eindigde onder de eettafel met een naakt kind in mijn armen. Dat is ons leven. Dat is wat wij doen, uit liefde voor ons kind.

Hophop, de tuin in. Poging 2 van mijn momentje. Alleen nu met een koude thee en zonder avondzon. Het werkelijke leven van een moeder. Whatever. 

Liefs, Marjolijn