Een weekend vol baby-inspiratie en babykriebels!

Dit weekend had ik babykriebels. Jep, met 17 weken. Babykriebels all over the place. Ik bezocht ik het event ‘We Are Pregnant’ in de Werkspoorkathedraal in Utrecht om alvast wat baby-inspiratie op te doen. De werkspoorkathedraal is een toffe locatie alleen al, met alle industriële elementen nog in tact. Prachtig om te zien, zeker met het zonnetje wat zaterdagochtend door het dak heen naar binnen scheen.

Lees ook: We Are Pregnant; het tofste babyevent (inclusief video) over de 3e editie die Anouk, Marjolijn in maart 2019 bezochten. Én lees ook de blog over ons bezoek aan de 2e editie

Persoonlijk & knus, dat is We are Pregnant

Persoonlijk trekken grote, massale, commerciële evenementen mij niet echt. Of he-le-maal niet eigenlijk. Je zult mij niet zo snel op dat soort bepaalde evenementen zien – leuke festivals uitgesloten. Zo ben ik met een grote boog om de negenmaandenbeurs heen gelopen toen ik zwanger was van Levi. Maar toen ik gewezen werd op dit event, voelde het anders. Knusser. Persoonlijker. En ik kan alleen maar beamen dat dit in real life ook écht zo was.

Stylish shoppen bij de leukste webshops

Er waren voornamelijk stands met leuke (web)shops die tot in detail perfect waren gestyled.  Er stonden een aantal grote merken, maar voornamelijk groeiende ondernemers, die persoonlijk ook aanwezig waren in hun stands. De sfeer was familiair en heel ontspannen. De aankleding was top. Er was heel goed over nagedacht en het klopte allemaal. Een Instagram-proof- event. En hoe vaak kan je zeggen dat een event echt gezellig is?

Zelf vind ik het heel tof om het gezicht achter een (web)shop te ontmoeten en te spreken, zeker als het gaat om bepaalde bedrijven/shops die ik soms al langere tijd volg op social media. En hoe tof is het dan dat je een leuk gesprek hebt en je het gevoel hebt dat je welkom bent. I like!

Hier word ik blij van!

En believe me, stuk voor stuk prachtige producten. Producten die veelal gemaakt zijn met liefde en veel plezier. En veel ondernemers straalden dat dan ook uit: TOF!


Het was geen straf om dan ook een aantal dingen te kopen. Ik ben niet los gegaan – ik ging immers voor de inspiratie – maar heb wel goed voor mezelf gezorgd. In mijn shoppingbag onder andere een lekkere tummywax van het merk Oh-lief (met alleen maar natuurlijke ingrediënten, daarom ook uitermate geschikt voor het huidje van broertjelief) en heerlijke geitenwollen sokken/sloffen van Soxs bij Suus&Suus. Ik heb het altijd koud dus een schot in de roos. Uit de leuke babykleding kon ik nog geen keuze maken (de keuze was reuze) dus dan maar wat voor mezelf. Leuk ingepakt en wel, wat het altijd nét even iets leuker maakt. Hoe blij kun je zijn?! Tummywax op m’n buik gemasseerd, warme sokken aan mijn voeten en relax to the max op de bank heerlijk alle flyers en magazines doornemen.

Workshop en nog meer inspiratie

Er waren elke dag meerdere masterclasses, workshops en optredens. Maar om heel eerlijk te zijn heb ik mij enkel vermaakt in de stands. En natuurlijk in een van de foodtrucks: na drie uur struinen en gezellig kletsen hebben mijn mamma en ik heerlijk geluncht.

En mijn missie is geslaagd. Ik heb de stijl van de babykamer gevonden. Ik was opslag verliefd. Hoe tof zijn de items van Mies&Co? De prints van het lakentje, het hoeslaken en het dekentje zijn een perfecte combinatie, iets wat ik zelf nooit bij elkaar gevonden zou hebben. En hoe lief. Ik kan gewoon niet wachten tot onze kleine jongen in zo’n set mag schitteren. Nu nog even bedenken welke combinatie ik wil maken. En of ik dat voor de wieg of het ledikant ga aanschaffen. Of misschien allebei? En of ik die te schattige voetenzak voor in de autostoel ook ga bestellen. Of toch het boxkleed? Ahum. Laat Stan deze alinea maar niet lezen…..

En zo liep ik met mijn 17 weken zwangere buikje op en beurs mij te verlekkeren aan alle leuke producten. Wat is er in zes jaar veel veranderd en bijgekomen aan leuk producten en gadgets. Veel baby-inspiratie en babykriebels: daar kun je toch niet vroeg genoeg mee beginnen?

Liefs, Marjolijn

‘We Are Pregnant’ is een babybeurs voor (toekomstige) mamma’s  – en natuurlijk ook pappa’s – die inspiratie op willen doen en zich willen laten informeren rondom alles wat dan ook met de zwangerschap te maken heeft. Begin november 2018 vindt het event opnieuw plaats. En ik kan je niet garanderen dat ik thuis blijf. Ik ben dan weliswaar niet meer zwanger maar heb hopelijk een baby van 7 maanden in de wandelwagen, maar ook dat moet kunnen toch. Who’s with me? 

Met de volgende tags: