Let’s KICK it OFF: Inzamelingsactie voor Kinderfonds MAMAS

Spannend! Vandaag is DE dag. Vandaag gaat het écht beginnen: MOMspiration & de studenten Internationale School van Amsterdam bundelen de krachten en gaan de komende tijd zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kinderfonds MAMAS. En tegelijkertijd, door de start hiervan, voelt ons aanstaande verhuizing naar Zuid Afrika nóg dichterbij! 

Tijdens dat grootse avontuur (we vliegen over 2 maanden met ons vierkoppige gezinnetje naar Kaapstad) zal ik een aantal projecten van de MAMAS bezoeken. Ontzettend bijzonder, want eigenlijk worden er niet zomaar mensen toegelaten, laat staan rondgeleid.
Het eerste fantastische project waar kwetsbare kinderen terecht kunnen voor o.a. onderdak, eten, drinken en liefde is Norsa in Wellington. Daar zal ik aan jullie laten zien wat er met de donaties gebeurt die Kinderfonds MAMAS ontvangt. Want dat is zo fijn aan dit fonds: alle donaties zijn écht voor de kinderen!

Nou, daar willen wij natúúrlijk ook een bijdrage aan leveren. En wel op deze 3 manieren:

 1. Door donateur te worden. Nu ik zéker weet dat het gedoneerde geld écht naar de MAMAS gaat en dat zij precies weten hoe zij dat geld goed kunnen besteden aan de kinderen, laat ik met LIEFDE iedere maand automatisch 15 euro van onze bankrekening afschrijven. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je maandelijks wilt doneren. Met ieder bedrag, hoe klein ook, maak je een groots verschil.
  Screen Shot 2017-04-26 at 09.11.14
 2. Door met de studenten van de Internationale School een Fundraiser te doen genaamd: Twee Dagen Niet Klagen Voor MAMA POWER!
  Als aanloop naar deze inzamelingsactie toe heb ik Harvard Project Zero’s ‘See, Think, Wonder Routine’ gedaan met mijn studenten. Zonder ook maar iets te vertellen over waar ik volgend jaar naar toe ga en zonder ook maar enige achtergrondinformatie liet ik de kinderen naar deze foto kijken, hun gedachten en hun vragen erover delen. Op deze manier was de betrokkenheid al snel en intens gecreëerd!

  Naar aanleiding van mijn 21 Dagen Niet Klagen Challenge kwamen de studenten zelf met het idee om dit te gebruiken voor een inzamelingsactie:

  Want dan kunnen we leren om beter te beseffen wat we WEL hebben in plaats van wat we NIET hebben. En waar wij over lopen te zeuren, dat hebben de meeste kindjes daar in Zuid Afrika niet eens.

  De studenten (mijn grade 2,3,4,5 klassen) zijn nu bezig om sponsoren te zoeken die hen geld willen geven wanneer ze 2 volledige dagen niet geklaagd, gescholden en geroddeld hebben.
  De armbandjes die symbool staan voor het niet klagen zijn OM en de 2 Dagen Niet Klagen ONNNNN….! 

 3. Op Koningsdag gaan we HEEL HEEL HEEL VEEL spullen verkopen in het Zomerpark in Nieuw Vennep. Je mag zelf bepalen wat je wilt betalen en de gehele opbrengst gaat naar Kinderfonds MAMAS. Kinderen van de Internationale School van Amsterdam hebben ook aangegeven dit te zullen doen en zij zijn te vinden in het Vondelpark in Amsterdam.

Het rekeningnummer NL06INGB0660418290 tnv AN de Graaf -wat speciaal voor Kinderfonds MAMAS is- staat nu nog op 0 euro en 0 cent, maar daar gaat (hopelijk) heel gauw verandering in komen!

We houden je op de hoogte….

 

liefs,

Annette

Een gedachte over “Let’s KICK it OFF: Inzamelingsactie voor Kinderfonds MAMAS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s