Mijn wereldberoemde granola: het recept én winactie!

Soms heb je een gerecht waar je trots op bent. Soms heb je een gerecht waar je eigenlijk zeker van weet dat iedereen het lekker vindt. Soms heb je een gerecht die je wilt delen met de hele wereld! Voor mij is dat mijn wereldberoemde granola.
Iedereen die mij enigszins kent, heeft deze granola of al eens geproefd of al eens cadeau gekregen. En vandaag is de dag dat ik het recept van mijn wereldberoemde (healthy) granola deel met jullie! Tijd voor wat FOODspiration!

Puur. Simpel. Lekker. Hoe makkelijk kan het zijn?
Geen ingewikkelde handelingen of bijzondere ingrediënten. Sterker nog, ik koop al mijn ingrediënten gewoon op de markt bij Bas Boer Noten. En wat nog fijner is, is dat zij tegenwoordig ook een online shop hebben en alle producten thuisbezorgd kunnen worden (door heel Nederland). Hoe fijn is dat! Ik vind het namelijk héél belangrijk om goede, pure ingrediënten te gebruiken maar het lukt mij niet altijd om langs de markt in Katwijk of Leiden te gaan. Door de online shop kan ik mijn ingrediënten bestellen wanneer het mij uitkomt. Gemak dient de mens, toch?

Wat heb je nodig?

Ben je er klaar voor? Heb je alles klaarstaan? Here we go!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe 350 gram havervlokken in een grote kom.Processed with VSCO with g1 preset
  3. Voeg 300 gram noten toe.Processed with VSCO with g1 preset
  4. Voeg 70 gram sesamzaad toe.Processed with VSCO with g1 preset
  5. Voeg 100 gram zonnebloempitten toe.Processed with VSCO with g1 preset
  6. Voeg 100 gram pompoenpitten toe.Processed with VSCO with g1 preset
  7. Voeg 100 gram kokossnippers toe.Processed with VSCO with g1 preset
  8. Voeg 10-15 gram kaneel toe, afhankelijk welke kaneel je gebruikt. Wanneer je Ceylon kaneel gebruikt – in mijn ogen de beste, ook voor je gezondheid – heb je aan 10 gram genoeg. Deze kaneel is zo puur en intens van smaak dat je echt niet meer nodig hebt. Gebruik je kaneel uit de supermarkt, dan zou ik iets meer kaneel toevoegen.Processed with VSCO with g1 preset
  9. Doe 125 gram kokosolie in het (steel)pannetje en laat deze rustig smelten op laag vuur.Processed with VSCO with g1 preset
  10. Roer ondertussen alle ingrediënten in de kom door elkaar. Enige voorzichtigheid is geboden, tenzij je een kaneel-stuif door je keuken heen wilt hebben.Processed with VSCO with g1 preset
  11. Als de kokosolie helemaal gesmolten is, voeg je deze toe aan het mengsel in de kom.
  12. In de grote ovenschaal of braadslee leg je een velletje bakpapier. Je giet de inhoud van de kom in de ovenschaal of braadslee.Processed with VSCO with g1 preset
  13. Zet de granola voor 30 minuten in de oven en roer elke 5 minuten om.
    Het duurt niet lang of er hangt een heerlijke geur door heel je huis……Processed with VSCO with g1 preset
  14. Nadat je de granola uit de oven hebt gehaald (laat deze nog even in de ovenschaal of braadslee liggen) voeg je de rozijnen toe.Processed with VSCO with g1 preset
  15. Wanneer de granola is afgekoeld, kan het smullen beginnen. Eigenlijk kun je deze granola eten met…. bijna ALLES! Er zijn heel veel lekkere combinaties! Denk aan kwark of yoghurt (de favoriet van vriendlief) maar ook aan een smoothiebowl van frambozen en bevroren banaan (mijn favoriet!). Zeker met wat gedroogde kokos erbij. Maar ook als topping op je smoothie of ’s avonds een handje granola voor de lekkere trek: alles is mogelijk!
  16. De overige granola bewaar je in een lichtdicht bakje of bijvoorbeeld in een weckpot. Wij hebben zelf de weckpot met granola eigenlijk standaard op het aanrecht staan: een leuke, healthy decoratie in onze landelijke keuken!

Laat je het mij weten wanneer je mijn granola hebt gemaakt en hoe jij de granola het liefste eet? Dat zou ik heel erg leuk vinden!

Maar…… ik had niet alleen het recept beloofd, maar ook een winactie!
Door een reactie achter te laten bij het bericht op onze Facebook of Instagram maak je kans op een zakje (verse) granola. Je kunt meedoen tot en met donderdag 6 juli.
Er wordt vrijdag 7 juli zowel onder de reacties op Facebook als onder de reacties op Instagram een zakje granola verloot. Wanneer je dus op beide media een reactie achterlaat, maak je dubbel kans!

Veel bakplezier en alvast eet smakelijk!

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

IMG_5423

Disclaimer

Marjolijn & haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

Een gedachte over “Mijn wereldberoemde granola: het recept én winactie!

  1. Jeanette zegt:

    Hoi Marjolijn, het is altijd genieten van de heerlijke Granola. En kijk eens hier staat een lege pot!
    Oeps het lukt me niet om de foto te uploaden. 😳 😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s