Het leukste van de Runner Duck Parade? De chocololly en de konijnen!

Spanning en sensatie gisterochtend op Vergenoegd Wine Estate in Stellenbosch: om 10 uur stonden we klaar om de ruim 800 Runner Duck voorbij te zien komen racen. Al dagen hadden we alle vier heel veel zin om deze beroemde Parade te aanschouwen. We hadden zelfs filmpjes op internet bekeken, dus we hadden een soort van idee hoe het zou zijn. En nu ging het dus écht gebeuren. 

Kom maar door, Ducks! We zijn er klaar voor!

Maar opeens vonden de meiden het toch wel een beetje spannend… ZOVEEL eenden die bijna net zo groot zijn als jij…. Met megalange nekken…. Dan blijf je toch wel lekker veilig bij papa en mama in de buurt. Of houd je de hand van je zus goed vast.

De eenden gaan iedere dag rennend naar hun werk: het opeten van slakken en insecten die een bedreiging kunnen zijn voor de groei van de druiven op de wijnvelden van Vergenoegd Wine Estate. Geen pesticiden nodig!

Daarna voerden we de eenden (niet met brood, want dat is eigenlijk helemaal niet goed voor eenden!), bewonderden we de enorme ganzen, baby eendjes, leerden we over het fokprogramma (bij alle eenden zitten ganzen in het hok om ze te beschermen tegen predators zoals slangen) én wilden de meiden het konijnenknuffelhok NIET. MEER. UIT. Want dat bleek toch wel het allerleukste van Vergenoegd Wine Estate.

Nou… of toch misschien de warme chocolademelk inclusief chocololly….

We hebben weer heerlijk genoten. Van de lieve medewerkers van Vergenoegd, van de prachtige omgeving, van de geinige eenden en van het samenzijn en weer nieuwe dingen leren met ons heerlijke gezinnetje.

Vergenoegd organiseert ieder weekend leuke markten en zelfs hardloopwedstrijden, dus ik vermoed dat we hier wel vaker zullen zijn!

Vandaag is opa Frank jarig. Vorig jaar vierden we dat met met crêpes bij Pont d’Espagne in de Pyreneeën. Dit jaar doen we een dansje met de pinguïns op het strand van Boulders Beach. Gefeliciteerd opa en allerliefste (schoon)papa! Eind september dansen we hopelijk samen met deze leuke waggelende vriendjes!

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze gaat daar o.a. vrijwilligerswerk doen voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support en natuurlijk heerlijk veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_1421

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s