Onze vlogger in spé: “mijn eerste vakantieweek”.

Zes weken zomervakantie voor de boeg is op zich al een goede reden om heel blij te zijn, maar als de postbode dan ook nog eens aanbelt met een te leuk pakketje met daarin de Kidizoom Action Cam 180° van VTech voor onze kleuter: dan kan zijn dag, eh, zijn vakantie niet meer stuk!

Processed with VSCO with ku4 preset

MOMspiration’s Annette heeft als blogkampioen van VTech het voorrecht om hun nieuwe producten te mogen testen. Aangezien Annette 14 maanden op reis is en te gave avonturen aan het beleven is in Zuid-Afrika (check haar laatste update hier, om jaloers van te worden) mogen Tessa en ik dit kampioenschap overnemen. Zodoende ontvingen wij de Kidizoom actioncam 180° en had VTech Levi niet blijer kunnen krijgen. Dankjewel VTech!

IMG_8418

Met een moeder die van fotograferen houdt en een vader die op vakanties filmpjes maakt met zijn actioncam, vroeg Levi regelmatig of hij “dat ook eens mocht doen”. De speelgoedcamera van hout voldeed al een aantal jaar niet meer want het moest natuurlijk wel écht zijn (logisch, ik snap hem wel). De tijd dat hij onze camera’s wil lenen is nu voorbij want Levi kan nu zelf foto’s en filmpjes maken met zijn eigen Kidizoom Actioncam. En door de draaibare lens wordt het maken van selfies heel erg gemakkelijk! Levi vond het erg leuk om selfies te maken. Al wint natuurlijk de gekken-bekken-selfie by far!

Dat hij trots is op zijn actioncam, hebben alle mensen om ons heen ook geweten afgelopen week. De camera is zo goed als OVERAL mee naartoe gegaan. Naar onze playdates met vrienden en vriendinnen, de slager en de bakker, het feestje van de buren en zelfs het bezoekje aan de kapper. Levi de reporter heeft heel veel vastgelegd en over zijn nieuwe speeltje verteld. En ik snap het wel. Want wees eerlijk: onze kinderen zien niet anders dan ons foto’s en filmpjes maken. En aangezien zij graag doen wat wij doen (zelluf doen!) is zo’n kindvriendelijke camera een uitkomst voor onze kleine ontdekkers.

Levi heeft de actioncam nu een week mogen gebruiken en dat levert veel leuke beelden op. Die beelden geven een impressie van Levi’s eerste vakantieweek. Alleen wel beelden die zijn gemaakt door de ogen van een kleuter. En tja, dat is toch anders dan wanneer wij – volwassenen – onze eerste vakantieweek zouden vastleggen en zouden vertellen aan de hand van beelden. Ik zou foto’s gemaakt hebben van de mooie bloemen in het bos, ons uitje naar het strand en de leuke tentoonstelling in Naturalis. Of mijn lekkere drankje op het terras. Instagram staat er immers vol mee. Maar kinderen – en vooral kleuters – denken daar anders over. Kinderen zien (dagelijkse) dingen anders dan volwassenen dat zien. Met een nieuwe, frisse blik. Verwonderend. Met volle, nieuwe interesse. Kinderen maken foto’s van dingen/activiteiten die wij heel gewoon – soms niet eens fotowaardig – vinden. Maar wel heel veel vertellen over hoe kinderen het beleven. Aangezien het ook Levi’s beelden zijn, heb ik Levi ook gevraagd om wat te vertellen bij elke foto. Onze reporter is van alle markten thuis. Eigen beeldmateriaal met zelfbedachte tekst – getypt door mamma.

Levi’s eerste vakantieweek:

100_0039

Op het strand waren heel veel brandweer- en politieauto’s en was er ook een ruimteschip. Ik ben een alien.

100_0041

Deze grote politieauto vind ik het leukste.

100_0048

En deze brandweerauto van vroeger vind ik het leukste.

100_0083

We hadden een feestje bij de buren en de andere buren kwamen ook.

100_0084

Er was een goochelaar op het feestje. Hij ging een truc doen met een kaart met mijn naam.

100_0094

Bij opa en oma speel ik graag in het huisje.

100_0134

Mamma moest naar de tandarts.

100_0148

Dit is Bobby mijn vriend en zijn baasje.

100_0269

Toen we op kraambezoek gingen kreeg ik snoepjes.

100_0288

Ik ben naar de kapper geweest.

100_0374

Mamma trekt gekke bekken.

100_0378

Ik heb nieuwe sandalen gekregen.

Ongelooflijk hoe snel een vijf-jarige kleuter door heeft hoe de camera werkt. De actioncam is heel gebruiksvriendelijk, licht van gewicht en bevat ook nog eens drie spelletjes. De waterdichte case die standaard wordt meegeleverd is kidsproof. En daar word ik dan weer vrolijk van! Verbazingwekkend vind ik de oplaadbare accu (deze hebben wij voor het eerste gebruik volledig opgeladen en is nog steeds niet leeg) en de kwaliteit van de foto’s. Wanneer de camera stil gehouden wordt, zijn de foto’s goed scherp. Om frustraties te voorkomen hebben wij het geheugen uitgebreid met een micro SD kaartje van 8 GB. En ik denk dat Levi dat komende periode nog wel nodig gaat hebben, want……. ik dacht ongemerkt even de vlog van Domien Verschuuren te kijken. Totdat Levi zijn stem hoorde en mee wilde kijken. Na enkele minuten concludeerde Levi: “Maar mamma, ik kan ook zo’n filmpje maken want ik heb nu ook een camera”. Waar Levi de eerste dagen enkel aandacht had voor de foto-functie van de actioncam, zag hij gisteren het plezier van de film-functie in. En dat levert dit soort beelden op:

 

N.B. Wij wonen in een straat met kleine kiezelsteentjes dus vandaar dat het beeld heel erg trilt.

Gisteren was ik emotioneel omdat zijn eerste wiebeltand eruit is. Een nieuwe fase breekt aan. De tijd vliegt. Voordat ik het weet, zit ik niet meer te kijken naar de vlogs van Domien Verschuuren maar naar de vlogs van mijn eigen zoon. Onze vlogger in spé. Aan zijn camera zal het niet liggen…..

Processed with VSCO with ku4 preset

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

IMG_5423

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s