Wanneer het even niet zo goed met je gaat….

Lieve jij,

Hé, het is oké wanneer je even niet het zonnetje in huis bent. 

Hé, het is oké wanneer dat langer duurt dan je gehoopt had. 

Hé, het is oké om geen idee te hebben hoe je uit dit dal(letje) vandaan gaat komen. 

Hé, het is oké om hulp te vragen. (doen, doen, doen!!!)

Ondanks dat wanneer we de feiten op een rijtje zetten en we daaruit op kunnen maken dat we het allemaal zo slecht nog niet hebben – of eigenlijk zelfs ontzettend goed -, kunnen we we onszelf soms of vaak zo druk maken om van alles en nog wat. En weet je wat? Dat is ook helemaal oké. Het is ontzettend menselijk. We zijn nu eenmaal geen robots.

Er is ook (helaas!) geen knopje waar je op kunt drukken waardoor je je weer beter voelt. Een knopje waardoor je NU gaat genieten. Een knopje die al je zorgen wegneemt. I wish!

Maar er zijn wel wat handige tips die jou hopelijk een beetje in de gewenste richting kunnen brengen:

  • Geef jezelf de tijd. Niemand zegt dat je moet haasten. En ‘haastige spoed is zelden goed’ zei mijn oma altijd.
  • Leef in het moment, leef in het verdriet, leef in de frustratie. Voel, voel, voel. Dan voel je óók uiteindelijk weer de vreugde.
  • Doe waar JIJ blij van wordt. Iets waar jij SOWIESO een smile van krijgt. Al is het maar voor even. Shoppen, sporten, schrijven, dansen, kletsen….
  • Wanneer je wilt janken. Jank dan. Vanuit je tenen.
  • Bedenk hoe erg het nu eigenlijk is. Is het heel erg, dan is het heel erg. Wat zou je eraan kunnen doen om het minder erg te maken? Maak een stappenplan. Is het niet zo heel erg? Geef jezelf dan een dikke schop onder je kont.

Maar het allerbelangrijkste is dus: Hé, het is oké! 

JIJ bent oké! Jij bent goed zoals je bent. Heel goed zelfs!

En nu, nu ga ik op pad. Een heel bijzondere dag gaat vandaag worden. Ik ben namelijk te gast bij Community Care Norsa in Wellington, Zuid Afrika. Norsa is onderdeel van Kinderfonds MAMAS en ik ga zien en beleven wat dit project precies inhoudt. EN ik ga zien en beleven wat er gebeurt met het geld dat gedoneerd wordt. Natuurlijk neem ik jullie mee op pad. Volg je mij vandaag via Instagram > @theflyingdutchfamily

liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze gaat daar o.a. vrijwilligerswerk doen voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support en natuurlijk heerlijk veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_2291

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s