Ik treed uit mijn comfortzone. Ik ga……….

Het is jammer dat ik de reacties van de mensen om ons heen niet gefilmd heb toen wij vertelden dat we een weekje op de camping gaan doorbrengen. Van uitbundig gelach tot de reactie: “JULLIE!? Kamperen? Dat méééén je niet“.
Jep. Ja, écht. We gaan het doen. Wij gaan kamperen. Wij gaan ons een week vermaken op buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Ik treed uit mijn comfortzone. En ik heb er ontzettend veel zin in!

Bron foto’s: http://www.buitengoeddeboomgaard.nl

Deze zomer hebben wij gekozen voor een zomervakantie in eigen land. Ok, voor de zon moet je misschien niet echt helemaal in Nederland zijn, maar een vakantie in eigen land is écht wel mogelijk. Een vakantie in eigen land kan ontzettend leuk zijn en wordt onderschat. Je moet alleen op de goede plek zijn en wij denken dat we bij buitengoed de Boomgaard in Bunnik – een perenboomgaard met veel vertier voor de kinderen – een hele leuke vakantie gaan beleven. Whihoooo!

Vroeger als kind heb ik heel veel gekampeerd met mijn ouders. En dát wat ik mij daarvan herinner is de vrijheid, het buiten zijn en het contact met de andere kinderen. Iets wat ik Levi ook heel graag mee wil geven. Iets wat ik Levi ook heel erg gun. En zeg nou zelf: hoe is jouw vakantie als de kids zich vermaken? Cliché ten top maar oh zo waar. Wanneer onze lieve kleine jongen het naar zijn zin heeft, hebben wij dat ook. En stiekem denk ik dat de eenvoud en de rust van het kamperen ons heel goed gaat doen – maar dat terzijde. Het klinkt leuker als ik zeg dat we het voor Levi doen, toch? 
Levi is een echt mensenmens en dol op andere kinderen. En dol op ravotten, buiten zijn en struinen in de natuur. Dan lijkt me een camping heel geschikt!

Aan de faciliteiten op de camping zal het niet liggen. Een speelvijver, kinderboerderij, speeltuintje en liaanslingeren en sprietlopen. Wat zeg je? Sprietlopen? Was da? Wij gaan het je deze week laten zien!
Twee keer per week is er animatie voor de kinderen en zo gaan wij woensdag knutselen en vrijdag waterspelletjes doen. Maar we kijken ook uit naar de pannenkoekenfiets van Bram. Mmmm…..

Bron foto’s: http://www.buitengoeddeboomgaard.nl

Maar als je gaat kamperen, heb je best heel veel spullen nodig. En de reacties van onze omgeving op de mededeling dat wij gaan kamperen, komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Al moet ik toch nog eens navragen waarom het onze omgeving nou verbaast dat wij gaan kamperen. Interessante vraag voor later.
Kamperen is iets wat wij nog nooit hebben gedaan. Dit is nieuw voor ons. En dat betekent dat wij niet verder komen dan een luchtbed, slaapzak en kussen. En men zegt dat je toch écht meer nodig hebt om te overleven op een camping…… Maar gelukkig hebben wij heel veel lieve mensen om ons heen van wie wij kampeerspullen mogen lenen (onder andere MOMspiration’s Annette!) zodat wij kunnen kijken of dit iets voor ons is. Wij gaan onze comfortzone uitbreiden!

Het plan was om een midweek te verblijven in Bunnik. Het plan was om maandag op ons dooie gemak in te pakken en te vertrekken. Echter checkte ik gisteren het weerbericht en oef…. daar word je niet bepaald vrolijk van. Zondag (vandaag dus) wordt een redelijke dag. Maandag wordt een hele mooie dag. Maar de dagen daarna. Nat. Heel erg nat. Herfstachtig. Maar buienrader, weeronline en KNMI hebben het vast verkeerd. De buien vallen vast niet in Bunnik. Duimen jullie mee?
En tijdens onze watersportvakanties heb ik zelf heel vaak ervaren dat je tijdens zo’n mindere dag veel sneller geniet van de mooie, zonnige momenten dan dat je thuis zou doen. Je pakt elk zonnestraaltje wat er maar is en het buiten zijn is altijd fijn!

Maar van die mooie zonnige maandag, willen wij optimaal genieten. En dan willen wij niet in de auto zitten op weg naar Bunnik, een tent opzetten (relatietest nummer 1) en boodschappen doen. Dus op zoek naar een alternatief…. en zodoende besloten wij gistermiddag geheel onverwachts dat wij zometeen (mag ik even gillen?) al richting Bunnik gaan zodat we aan het eind van de dag gesetteld zijn. En als wij dan gesetteld zijn, kunnen wij maandag DE HELE DAG gaan genieten van het mooie weer. En ik weet zeker dat Levi die speelvijver helemaal geweldig gaat vinden. Had ik al gezegd dat ik er heel veel zin in heb?

Maar ineens was daar ook wat stress gisteren. Want nu heb ik niet meer de hele zondag om inpaklijstjes te maken, spullen te zoeken, bij Jan en alleman spullen op te halen en een gezellig praatje te maken (of beter gezegd de ultieme kampeertips te vragen). En misschien niet geheel onbelangrijk: wij hadden nu geen tijd meer om de tent op te zetten in de tuin en op de camping te doen alsof we dit al veeeeeel vaker hadden gedaan.
Ik had een paar uur en dan moest de auto ready to go zijn. Whaaaaa…… een paar uur! Geen voorbereiding, geen lijstjes en geen idee wat ik allemaal mee moet nemen!

Ik besloot rustig te blijven – soms ben ik best verstandig – en een lijstje te maken van wat ik al wél had ingepakt (hé, weer iets met omdenken en lijstjes, het begint een beetje op mijn laatste blog te lijken….) en dat werkte verrassend goed.
Daarna een rondje Katwijk en omgeving om alle kampeerbenodigdheden op te halen…….

IMG_9938

…. wat een volle kofferbak opleverde. Een HELE volle kofferbak. Tent, tafel, stoelen, koelkastje, slaapspullen, lamp enz. enz. Nou beschikken wij over best een ruime auto maar alleen al met de kampeerbasic’s leek onze auto al gevuld. Hoe deden onze ouders dat vroeger zonder dakkoffer en met drie kinderen op de achterbank?
En dat terwijl ik een uur later ons bed vol met spullen had die natuurlijk ook écht mee moesten:

IMG_9982

En dat was enkel nog maar voor Levi…. Ai ai ai.

Nee hoor, ik heb het best goed gedaan al zeg ik het zelf. Mijn derde paar schoenen, mijn stijltang en föhn, dat te leuke nieuwe jurkje en mijn slippers die leuker staan bij mijn tweede outfit, heb ik niet ingepakt. Stiekem ben ik best een beetje trots op mijzelf. Ik weet zeker dat ik mijn omgeving zal doen verbazen….. ook qua meegenomen spullen ben ik totaaaaaal out of my comfortzone. Ik heb alleen het noodzakelijke ingepakt en ongeveer 30% teruggelegd in de kast aangezien dat niet onder het kopje “noodzakelijk” viel (en dat zonder advies van MOMspiration’s Annette die nu met haar gezin door Namibië reist). En nog steeds kijk ik uit naar komende week!

Lang leve de supermarkt die tot 22.00 uur open is om alvast wat boodschappen in te slaan. Het koelkastje is gevuld. Aan alle (ook gezonde) lekkernijen zal het niet gaan liggen deze week…..

IMG_9953

Op de camping drink je rosé toch?

I’m ready to go. I’m ready om uit mijn comfortzone te treden. Ik ben klaar voor alle nieuwe avonturen en mooie herinneringen die wij komende week gaan beleven en mogen gaan maken. En heb jij de ultieme kampeertip? Let me know! Ik kan nog wel wat advies gebruiken…… Maar voordat ik je advies ga lezen en beantwoorden, ga ik voor het eerst van mijn leven een tent proberen op te zetten. Ahum. Wish me luck!

Fijne vakantie!

Liefs, Marjolijn

 

Op instagram (@marjolijn_vr) kun je al mijn kampeerperikelen volgen deze week!

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

img_5423

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s