Je kind zonder luier leren slapen: Doe jij een oog dicht???

Ohhhh…. zo spannend! Onze peuter Pippa gaat vannacht voor de derde keer zonder luier slapen. De eerste keer was drie weken geleden: toen we erachter kwamen dat de luiers ergens helemaal onder alle koffers in de auto lagen en we ‘dit’ dan maar ‘het moment’ moest zijn om ervoor te gaan. Het ging die nacht goed, maar de nacht erna besloten we toch het zekere voor het onzekere te nemen (of het gemak voor het nachtelijke ongemak) en deden we haar voor het slapen gaan een luier om. Twee weken geleden zei ze zelluf dat ze ook ’s nachts geen babyluier wilde en probeerden we het weer. Dit werd helaas een natte nacht en de weken erna heeft ze steeds een luier omgehad. Maar vanavond gaan we er weer voor, vanavond is poging 3!

Zwaar overtuigd vertelde Pippa ons net voor het slapen gaan dat ze nu echt geen baby meer is en echt geen luier om wilt. Tijdens haar middagslaapje vanmiddag was het ‘als een groot meisje’ goed gegaan en daarom kon ze het (volgens zichzelf) ook de hele nacht droog houden: “Want ik heb als het morgend is altijd een doge luier, dus ik kan ook zonder luier slapen hoor!”

Noem me een slechte moeder, maar ik vertrouw het dus voor geen cent. Heb haar net wel 4 keer voor het slapen gaan op de wc gezet om haar een ‘dikke plas’ te laten doen, maar over de hoeveelheid was niet naar huis te schrijven. Toen ik haar toch maar een luier om wilde doen zei ze dat ze het écht zonder wilde doen: “Dat kan ik wel hoor, mama.”

 ’s Nachts nog een keer wakker maken om te gaan plassen is voorgaande keren geen succes gebleken, want mevrouw zet de boel op stelten wanneer je haar slaap onderbreekt.

Dat wordt dus duimen draaien.

Duimen jullie mee????

liefs,

Annette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s