Happy Healthy DRINKspiration

Aangezien het blog over gezonde smoothies met het speciale ingrediënt kurkuma/turmeric zo goed ontvangen is, volgt hier -op jullie aanvraag- meer Happy Healthy DRINKspiration. Zo chill om in een paar slokken zo veel gezonds binnen te krijgen. Zoals wij altijd zeggen tegen onze kids: Vitamientjes zijn je vriendjes! 

(Of: Vitamine sind gut für die Machine – ja klinkt verschrikkelijk slecht, maar vinden zelf behoorlijk hysterisch hie-laa-ries 😁)

Voor alle drankjes geldt: kies zelf hoeveel je van ieder ingrediënt wilt gebruiken voor je drankje. Knal alles in een blender en voeg eventueel wat ijsklontjes toe (als je blender dat leuk vindt). Giet water in de blender om het drinkbaar te maken. Hoe vaker je deze drankjes maakt, hoe beter je leert aanvoelen hoeveel je van alles nodig hebt. Gewoon (en) lekker proberen dus!

APPELGROENTJE

> appel, broccoli, peterselie, boerenkool, bleekselderij

DE GROTE SCHOONMAAK

> appel, sinaasappel, rode biet (gekookt), boerenkool, bleekselderij, wortel

CITROEN MOET JE DOEN

> wortel, citroen, ananas, appel, sinaasappel


DE LEKKERE WEKKER

> komkommer, gember, spinazie, appel

EYE OPENER

> boerenkool, wortel, spinazie, grapefruit


ZOETIE (favoriet van Jools & Pippa)

> Aardbei, mango, sinaasappel, appel, biet


Mocht je graag een recept willen met exacte hoeveelheden, probeer dan eens deze:

AVOLOVE van Miss Fromage

> spinazie (200 gram), water (200ml) sinaasappels (4 á 5) banaan (1), avocado (1) (zonder banaan ook lekker)

Leuk weetje: in de tuin van ons huis hier in Zuid Afrika kunnen we zelf heel veel verschillende soorten onbespoten groenten en fruit plukken. Jools & Pippa helpen goed mee om de bomen en planten goed te verzorgen. Tijdens het tuinieren wordt er natuurlijk volop gesnoept! Eten smaakt nog beter wanneer je weet waar het vandaan komt én je het zelf hebt helpen groeien.

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open! Zuid/Midden Amerika? Japan? Indonesië? Houd MOMspiration.nl en de Social Media kanalen in de gaten voor updates (als er ergens WiFi te vangen is tenminste….).

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s