Hoe groot nieuws toch klein kan zijn…

Zoals je in het filmpje van dit weekend hebt kunnen zien, had ik een leuk nieuwtje. Een wonderlijk nieuwtje. Ik ben zwanger. Ja, ZWANGER! Wij kunnen ons geluk niet op en zijn zo ontzettend dankbaar dat wij een broertje of zusje mogen verwachten voor Levi. Het voelt nog steeds best een beetje vreemd om dit hardop te zeggen. Het voelt ook nog een beetje onwerkelijk. Alsof ik het nog niet geloof en mezelf even moet knijpen om te checken of ik niet droom. Door onze omgeving (en uiteraard de miskraam eerder dit jaar) beseffen wij ons – meer dan ooit – dat het zwanger mogen worden (én zijn) niet iets vanzelfsprekend is. Voor ons voelt het heel wonderlijk.

En wauw! Wat een reacties op ons grote, kleine nieuws. Wat een lieve berichtjes en reacties: ik word er helemaal blij van. En wat waren het er veel! Wat heeft MOMspiration.nl toch lieve volgers! Dank jullie wel! En een logische vraag die jullie stelden na mijn bekendmaking is dan ook: hoe gaat het?

De eerste weken van de zwangerschap bestonden vooral uit wachten. En wachten. Wachten op de echo. Wachten op de termijn waarbij het eerder dit jaar misging. En laat geduld nou nét niet een van mijn karaktereigenschappen zijn. Het was een spannende tijd. Zoals zo’n eerste tijd ook hoort te zijn. De eerste weken leken voorbij te kruipen. Maar ik ben nu zó ontzettend blij dat ik ons nieuws van de daken heb mogen schreeuwen, dat de eerste weken van spanning & geduld geen enkele lading meer hebben.

Processed with VSCO with fp8 preset

Afgelopen drie maanden waren best een beetje heavy. Er kwam veel op ons pad. Heel veel leuke en mooie dingen, maar ook minder leuke dingen. In zulk soort periodes – waarin je nieuws hebt wat lijnrecht tegenover elkaar staat – wordt heel goed duidelijk dat het zo ontzettend belangrijk is om dankbaar te zijn. Dankbaar en blij. Met wat je hebt, wat je doet, wie je bent, wat je kunt, wat je mag ontvangen, wat je……. enzovoorts. You get my point. 

Mijn buikje begint al te groeien. Afgelopen week heb ik voor het eerst weer een zwangerschapsbroek aangehad. Ik voel me goed. De extreme vermoeidheid lijkt langzaamaan te verdwijnen en zolang ik maar regelmatig iets (kleins) eet, lijk ik niet meer misselijk te worden.

Processed with VSCO with fp8 preset

Levi is nu al een enorm trotste grote broer. Hij is volop namen aan het verzinnen en heeft al een lijstje gemaakt met dingen die hij niet meer mag zeggen of doen wanneer het baby’tje is geboren, want dan moet hij het goede voorbeeld geven.
Drie weken geleden ging hij mee toen ik even bloed moest laten prikken. Hij keek de verpleegster aan en vroeg: “kunt u gelijk even kijken of er een piemel aan zit?”. Helaas ging dat niet lukken zonder echoapparatuur maar kon ik hem geruststellen met het feit dat wij op korte termijn al terecht kunnen bij Echowonder in Hillegom. Een fijne praktijk die ons morgen al (tenminste, dat hopen wij, maar onze mini-spruit moet wel goed te zien zijn op de echo) duidelijkheid gaat geven of we de babykleding van Levi van zolder kunnen halen of dat we een nieuwe (roze) garderobe mogen gaan aanschaffen. Een voorgevoel heb ik. Een voorkeur niet. Het is goed zoals het is.

Ik ben blij dat ik jullie eindelijk op de hoogte heb kunnen brengen van ons wonderlijke nieuwtje. Ik ben zwanger. Nogmaals heel veel dank voor alle lieve reacties. Jullie zijn lief!

Wordt vervolgd!

Liefs, Marjolijn

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

img_5423

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn & haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s