Het is een……..

Een jongetje of een meisje? Een broertje of een zusje? We hadden alle drie een voorgevoel, maar klopte deze ook?

Vanochtend hadden wij een afspraak bij Echowonder Hillegom voor een pretecho om te kijken of Levi een broertje of een zusje zou krijgen. Ik had positieve verhalen gehoord over deze praktijk en wilde zelf de knusse, fijne sfeer ook ervaren.
Het leuke aan onze afspraak was dat Levi mee mocht naar de echo, op aanraden van de eigenaresse en echoscopiste zelf! De grote broer mocht zelf mee komen bewonderen of hij zijn skelter moest bewaren of niet – iets waar hij het al een week over heeft (een heel belangrijk ding voor een kleuter en zo lekker rolbevestigend – alsof een meisje een skelter niet leuk zou kunnen vinden). Wij proberen Levi heel erg te betrekken bij de zwangerschap en dit zo concreet mogelijk te maken (al is dat nog best lastig vind ik zelf). Hij vraagt veel en deze pretecho maakt het dan ook heel zichtbaar voor hem.

Een beetje spannend vond Levi het wel (over de kriebels in mijn eigen buik nog maar niet te spreken), maar lieve eigenaresse Edith – van zowel het filiaal in Hillegom als Hoofddorp – stelde Levi helemaal gerust en betrok hem bij de echo. Zet liet aan de hand van een pop(je) zien hoe de baby in mijn buik lag en legde continu heel duidelijk uit wat we konden zien. Het hoofdje, het ruggetje, twee armen, twee benen. Alles erop en en eraan. Het is voor de volle 200 % zoals de slogan van Echowonder luidt: verwonder & bewonder. FullSizeRender 3En zo ontzettend fijn: alles wat Edith heeft kunnen zien, was helemaal goed & gezond. Ik vind dat toch altijd een hele opluchting. En wat blijft het toch wonderlijk: er groeit een ieniemienie mensje in mij! Net als het feit dat we vanochtend hebben kunnen genieten van alle gedetailleerde beelden, ook zo wonderlijk! Zó knap hoe Edith alles in beeld heeft kunnen brengen. En nog fijner als er goed uitgelegd wordt wat je ziet. Het leek zelfs even of het broertje of zusje aan het duimen was.  Zwijmel. Zwijmel. Hormonen gieren door m’n lijf. 

En uiteindelijk door naar het geslacht…. Zou baby 2.0 het toelaten om even tussen zijn of haar benen te kijken?

We ontvingen meerdere mooie foto’s van onze kleine spruit. Levi kon nog niet beslissen welke foto hij op zijn kamer wilde ophangen. Ik vind het zo leuk dat hij deze zwangerschap zo bewust mee maakt en de kans heeft gekregen om ons wondertje te bekijken! De rustige uitleg (op niveau) van Edith heeft daar zeker aan bijgedragen. Hij is een echte trotste grote broer!

Een trotse grote broer van een baby broertje! Het was méér dan duidelijk en kon niet missen. Geen twijfel mogelijk! Ik dacht geen groter geluksgevoel te kunnen ervaren na het goede nieuws dat alles goed was met babybroertje, maar de ogen van Levi die groter en groter werden bij het nieuws dat het een jongetje was, was het toppunt. Onbeschrijfelijk, die blik. Trotser kan je me niet krijgen. Wij krijgen een babybroertje!

En nog meer feest! Wat deze maand bestaat Echowonder vijf jaar! Ze hebben, bij alle filialen door het land, een leuke actie, kijk daarvoor op hun site www.echowonder.nl!

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

img_5423

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn & haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s