Ik kom in actie. En jij?

Familie is ZO waardevol. It’s always better when we’re together. Ik zou niet zonder mijn familie kunnen leven. En daarom spreekt het doel van Serious Request mij aan, meer dan ooit. De drie DJ’s in het glazen huis in Apeldoorn pakken uit en proberen zoveel mogelijk geld op te halen om families bij elkaar te brengen. Families te herenigen.

Ik word intens verdrietig bij de wetenschap dat er over de hele wereld meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt zijn door oorlogen of natuurrampen. Ze weten niet of hun familie nog leeft. Ze weten niet dat er misschien nog familieleden in bepaalde opvangkampen zitten. Het Rode Kruis brengt deze gezinnen weer samen. Wat een mooie actie en voor mij heel passend bij de week voor Kerst. Je geliefde niet kunnen zien is vreselijk. Want het leven is toch veel leuker als je de mensen om wie je geeft om je heen hebt?

Ouders die hun kinderen kwijt zijn. Écht kwijt. Niet even een paar seconden uit het oog verloren in de supermarkt of speeltuin (en dan te bedenken dat ik van zulke momenten al hartkloppingen kan krijgen). Ik vind het idee dat je niet weet waar je kind is, hoe het met hem/haar gaat en of hij/zij überhaupt nog leeft, ondragelijk.
En omgekeerd natuurlijk ook. Kinderen die opgroeien zonder hun ouders. Een diep trieste gedachte. Ik weet dat er genoeg ouders en kinderen zijn die met dit verdriet moeten leven, maar wat als dat niet nodig hoeft te zijn? Laten we hopen dat het Rode Kruis met de opbrengst van Serious Request enorm veel families weer kan samenbrengen.

Bij dit soort acties realiseer ik mij nog meer dat wij in een heel welvarend land wonen waar het best heel erg goed gaat. Dichtbij familie. Dichtbij vrienden. Dichtbij onze geliefden. Maar…. hoe vaak spreek ik naar hen uit wat zij voor mij betekenen? Eigenlijk veel te weinig. Hoe vaak spreek jij uit naar je geliefden wat ze voor jou betekenen? Hoeveel je aan ze hebt en wat je zo aan waardeert?
Houd je vast, want nu komt er een inkoppertje (kleintje maar hoor): wacht niet tot het te laat is! Wat een cliché, maar oh zo waar! Waarom wachten, als je het ook NU kunt zeggen? En weetje, zo rondom Kerst mogen we beste een beetje zoetsappig doen. Lief zijn voor elkaar. Mijn zwangerschapshormonen spelen op en ik kan dit niet voor me houden. Laten we onze geliefden laten weten dat we blij met ze zijn!

Tag jouw ouder(s), zus/broer, neef/nicht of misschien wel een hele goede vriendin onder deze blog op Facebook. Laat onder deze blog een berichtje achter voor jou geliefde. Of nog leuker: bel hem/haar gewoon op! Waarom is die persoon jou geliefd? Waarom ben jij zo blij met hem of haar? Laat van je horen!
Eindeloze lange verhalen zijn niet verplicht, soms zegt een foto van een bepaald moment al genoeg om die fijne herinnering boven te halen. Soms is het al fijn om iemand te laten weten dat je aan hem/haar hebt gedacht.

Ik trap af:

  • Geneviève: ik vind ons intensieve contact heel erg fijn. Alles is bespreekbaar en je hebt altijd een goed antwoord of goede raad. Ons logeerpartijtje in oktober vond ik voor herhaling vatbaar!
  • Mamma: jij staat altijd voor mij klaar. Niets is voor jou te gek. op woensdag haal je Levi uit school en je doet alles met hem. Muziekles, vriendjes die komen spelen, koekjes bakken voor de juf…. DANKJEWEL!
  • Joke: sinds jouw scheiding lijkt het wel of ons contact weer is gaan bloeien. Vroeger hadden wij al een aantal jaren heel goed contact en het voelt heel fijn dat dit contact weer zo intens is. Ons kampeeravontuur afgelopen zomer was de kers op de taart. 
  • Mijn schoonmoeder Corain mei hebben wij een enorm fijne tijd gehad bij jullie in Griekenland. Het was tof om te zien waar jullie verblijven en met wie jullie omgaan. Ik heb hele mooie herinneringen aan deze vakantie. 
  • Maar natuurlijk ook mijn liefste: Stan. Dit jaar heb jij in bepaalde perioden veel van mij over moeten nemen en je deed dit gewoon. Geen geklaag, maar mijn behoeften voorop. Love you so much!

En nu JIJ! HOPHOP, spread the LOVE!

‘Better together’ van Jack Johnson is al jaaaaaren een van mijn favoriete nummers. En zó passend bij dit thema van Serious Request. Ik heb dit nummer dan ook aangevraagd voor 20 euro. 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. In april 2018 verwachten zij hun tweede kindje. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

img_5423

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s