Ik trakteer mezelf op een …….

Het was even tijd voor wat me-time. Even geen stuiterende kleuter om mij heen, geen zorgen om boodschappen of andere huishoudelijke taken en even met mijn neus uit de verflucht. Maar… what to do?! En bij 26 weken zwanger & vol met hormonen denk je al gauw aan een zwangerschapsmassage of winkelen voor de babyuitzet (want babykleertjes kun je eindeloos kopen, right?). Maar ook floaten, lunchen met een vriendin, een stuk wandelen: allemaal activiteiten waar ik van oplaad. Waar ik energie van krijg. Dingen die ik leuk vind. Maar gisteren was het tijd voor iets anders! Iets voor op de lange termijn…

Bij het speuren naar een fotografe die mijn zwangerschap en straks ons babybroertje zou kunnen vastleggen (in de stijl die ik mooi vind), stuitte ik op een basisworkshop fotografie, bij Marjan Oesterholt Fotografie. Een fotografie-workshop: THAT’S IT! Niet iets nieuws voor mij, want ik heb al eerder een basiscursus gedaan. Jaren geleden. En destijds heb ik niet goed doorgepakt: je moet het eerst heel veel oefenen & doen, voordat je het goed onder de knie hebt. Het handmatig schakelen tussen ISO, het diafragma en de sluitertijd wil nog wel eens – zeker in combinatie met mijn hyperactieve kleine lieveling als fotomodel – zorgen voor onscherpe, te donkere foto’s. Tijd om weer even bij te scholen en nieuwe tips & tricks te horen. Tijd om die mooie spiegelreflexcamera weer eens goed te gebruiken en foto’s te maken met een WAUW-effect. Helemaal straks met een newborn… ik kan niet wachten om mijn mannen vast te leggen!

En zo zat ik in de auto op weg naar mijn workshop in Aerdenhout. De locatie is alleen al een bijzonder verhaal. I looooooove dat soort locaties en verhalen. De workshop werd gegeven in de stal van een boerderij (de oudste van Aerdenhout) die vroeger van de opa en oma van Marjan is geweest. Een prachtige, rustige locatie welke mij alleen al deed ontspannen. De perfecte locatie voor een middagje me, myself and I. En mijn camera. En de fotografe Marjan. En de andere cursisten. En natuurlijk met thee en wat lekkers (de brownie-taart is een echte aanrader). Marjan begrijpt mijn definitie van me-time heel erg goed! I like!

Naast de informatieve kant van de workshop, was het ook een gezellige middag. De sfeer was heel goed: knus, ontspannen en heel open. Marjan startte met haar uitleg (aan de hand van zelf geschoten voorbeelden) en deelde haar adviezen om meer lichte foto’s te kunnen maken. En zó fijn dat Marjan rekening houdt met mijn zwangerschapsdementie en een naslagwerk mee naar huis heeft gegeven.

Ondanks de waterkou zijn we het laatste deel van de workshop naar buiten gegaan en hebben we geoefend met de diepte, compositie en natuurlijk met het lichtinval en de scherpte & diepte. Ik ben er nog niet, maar het is fijn om alles weer op een rijtje te hebben.

Het voelt goed om het fotograferen weer wat meer aandacht te geven. Heerlijk opgaan in het moment en het leren & het toepassen van nieuwe vaardigheden. Maar vooral het mindful bezig zijn. Het heeft mij goed gedaan. And I’m sure: deze middag mindful ontspannen en tijd voor mezelf gaat heel wat mooie (lichte!) beelden opleveren. Mijn doel is om een “storytelling” van Levi te maken aan de hand van zelfgemaakte foto’s. Zie het voorbeeld welke Marjan heeft gemaakt van haar dochter Guusje in deze blog: soms zeggen foto’s zoveel meer dan woorden…. Ik kan niet wachten om binnenkort te gaan oefenen. Nu hopen dat Levi er ook zin in heeft 😉

 

Wat doe jij graag voor jezelf, in jouw me-time? 

 

Liefs, Marjolijn

 

Marjan is een happy mom die van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Tof! En haar foto’s en haar eigen huisstijl is nog toffer. Ik vind de lichte, serene foto’s echt prachtig. Je kunt haar portfolio, blog of workshops bekijken op http://www.marjanoesterholtfotografie.nl. In februari geeft zij een speciale basisworkshop gericht op het fotograferen van kinderen op een van mijn favoriete plekken: de Olmenhorst in Lisserbroek. Een aanrader!

Deze workshop heb ik volledig zelf betaald en deze blog is puur geschreven uit enthousiasme. 

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. In april 2018 verwachten zij hun tweede kindje. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

Sneeuw

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Een gedachte over “Ik trakteer mezelf op een …….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s