Overwerken… do or don’t?

Check dit. Me, myself and my favourite tea.

IMG_3935

En ohja… een laptop die schreeuwt om een avondje overwerken. Overwerken. Hm. Het woord alleen al heeft een negatieve lading (of ligt dat aan mij?). Maar vanavond luister ik braaf en heel trouw naar de to-do-list die langer is dan mijn werkdagen tot aan mijn verlof aan kunnen. Whaaaa, mag ik even gillen? Ik hoef nog maar 2,5 week te werken. Dit gaat me allemaal iets te snel. Zwangerschapshormonen spelen op en ik voel een brok in mijn keel.  

Ok, terug naar overwerken. Het roept verschillende reacties op. De een vindt het B-E-L-A-C-H-E-L-I-J-K. De ander werkt structureel méér dan waar hij/zij voor wordt uitbetaald. Een heikel punt… want tja. Soms is het ook allemaal even mooi geweest. Soms moeten we ook die knipperende mailbox negeren en lekker een avondje gaan sporten. Of de bank op kruipen en een boek lezen. Of douchen en vroeg gaan slapen. Het lijkt me heerlijk. Zucht. Maar soms…. soms heb je van die periodes dat je “even” bikkelt. Bikkelen à la survivelen. Overleven. Ik weet sowieso heel zeker dat heel veel mensen dit herkennen. In ieder geval mensen in het onderwijs. Want het zijn de weken van CITO-toetsen, rapporten, leerlingbesprekingen, oudergesprekken en heel veel zieke collega’s. Dus…. blik op nul en gaan met die banaan. Een avondje werken lucht meer op dan een avondje me-time op de bank. En daar is niks mis mee. I looooove it. Of naja…. ik hou van het moment dat je wat kunt afstrepen van je to-do-list. En ik hou van mijn grote theepot gevuld met mijn favoriete thee van Yogi Tea, geleverd door Koopjesdrogisterij die een mega assortiment heeft aan goede, smaakvolle thee. Zolang het warme water met heerlijke Ayvurvedische kruiden- en specijerenthee blijft stromen in mijn grote mok, gaat het helemaal goed. Dan is die survival-tocht op mijn laptop vanavond lang niet zo erg meer. Kijken of ik daar vannacht als ik tig keer naar de wc trippel er ook nog zo over denk….

Processed with VSCO with av4 preset

Wie bikkelt er met me mee vanavond?

En wie heeft er goede thee-tips om de volgende Me, Myself & Mijn schreeuwende laptop-avond door te brengen?

Als je slim bent, bestel je je favoriete theesoort bij www.koopjesdrogisterij.nl ongeveer 2 werkdagen voordat je een avondje gaat overwerken. Succes gegarandeerd!

Werkse!

Liefs,

Marjolijn

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. In april 2018 verwachten zij hun tweede kindje. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

Sneeuw

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s