Het cocoonen is begonnen

Bijna 32 weken zwanger en ik begin met mezelf terugtrekken in mijn cocon. Of zoals het woordenboek omschrijft: ik ben me aan het terugtrekken om mij binnenshuis te ontspannen. Ik ben klaar om me te gaan nestelen. Verklaart de stilte van mijn kant, nietwaar? Of zoals Annette het al mooi verwoorde: “Mar is aan het broeden”. En gaat door nog minimaal anderhalve maand mee door (hopelijk althans). Maar een ding is zeker: ik merk dat mijn wereldje kleiner wordt. Ik merk dat mijn lichaam hele duidelijke signalen geeft: rust nemen. Ik merk dat ik alleen maar dingen willen doen die zwangerschap- of babygerelateerd zijn. Ik ben er officieel mee begonnen: cocoonen.

Het afronden van mijn werk kost mij minder moeite dan ik enkele maanden geleden had durven denken. Zo fijn, dat die hormonen zorgen voor een tunnelvisie (dat heeft de natuur maar weer mooi geregeld). Een tunnel die eindigt bij de geboorte van ons kleintje. Dé start van een nieuw begin.

Want reken maar dat ik het spannend vond om “mijn” functie over te dragen aan een collega. Want “wat als…” of “en wie doet dan….”? Mijn collega’s kennen mij misschien wel een beetje als een workaholic. Soms draaf ik een beetje door en voel ik mij te verantwoordelijk. Ik heb momenten gehad dat ik dacht dat ik onmisbaar zou zijn (wat natuurlijk echt niet zo is – gelukkig maar). En elk onderwijsmens zal dit herkennen aangezien wij niet werken met levenloze producten die nog wel even kunnen wachten in een magazijn, maar ons werk bestaat uit springlevende kinderen die ons nodig hebben. Maar lang leve de hormonen die mijn blik laten richten op ons babybroertje in mijn buik en het overdragen aan mijn vervangster een stuk dragelijker maken.
Waar ik enkele maanden geleden dacht dat die 6 maanden thuis (ja, echt! Ik ben zes maanden vrij) niets voor mij zouden zijn, kan het mij nu niet lang genoeg duren. Ik kijk er zó naar uit! En ben er stiekem misschien ook wel heel erg aan toe. Dat mag je zeggen toch, als je 32 weken zwanger bent?

Laten we het nog even niet hebben over een babykamer. Iets met heel veel verhuisdozen, meubeltjes die nog bij mijn ouders op zolder liggen en gordijnen die nog besteld moeten worden. En believe me, dit is zo niets voor mij. Ik ben Pietje Precies. En ook nog eens een perfectionist die tot in de detail alles in orde wilt hebben. En check me: over een paar dagen 32 weken en ik ben nog lang niet klaar. Het maakt me onrustig in mijn hoofd. Maar… ik wil de gevoelens van stress die daarbij direct worden opgeroepen niet doorgeven aan baby 2.0, wat me diep doet ademhalen en rustig doet worden. Alles voor die kleine. En om het enigszins vrolijk te houden tijdens de ik-word-er-bijna-gestresst-van-momenten, heb ik voor mezelf een liedje gemaakt op de wijs van “en we gaan nog niet naar huis” om de stemming erin te houden als ik weer eens een verhuisdoos van de ene kant naar de andere kant van de kamer verplaats: “en ik ben nog lang niet klaar, nog lange niet, nog lange niet….“. Inmiddels kan Levi met mij mee zingen en klinkt het heel vrolijk in huize Sprunken-Vreeburg. En dan te bedenken dat we alles bij Levi al lang en breed klaar hadden in deze periode. Oepsie. Dit keer doen we het even anders. Ander kind, andere timing.

Maar mommy’s! Tell me. Bestaat er een officiële 32 weken dip? Een dip in energielevel? Want sinds een kleine week ben ik Moe. Moe met een hoofdletter. Uitgeput. En dat terwijl ik het écht rustig aan doe. Natuurlijk worden de nachten korter aangezien die kleine man salto’s aan het maken is wanneer ik ga liggen. Maar ik ben zo moe als in de eerste weken van de zwangerschap. Put your hands up: wie herkent dit? De rust die ik straks zal krijgen tijdens mijn verlof (want Levi zit natuurlijk gewoon op school) zal mij goed doen. Hoeveel dagen nog?

En tja, wat doe je dan op je vrije vrijdagavond? Vriendlief is de deur uit en de grote broer to be ligt op bed. Dan neem je een warme douche, smeer ik me in met heerlijke massageolie van Aromedica, te koop bij Koopjesdrogisterij.

Processed with VSCO with av4 preset

Dit is écht een succesnummer voor alle zwangeren en mamma’s met baby’s. Geen andere olie meer voor mij. Vooral die geur…. mmmm! Het geeft mij direct het ontspannen gevoel en doet mij aan een dag welness denken. En hé, waarom zou ik de olie alleen gebruiken voor de baby? Er staat niet voor niks Baby & Mama op! Ik kruip ik vanavond – voor de verandering – eens lekker vroeg onder de wol met mijn favoriete boek at the moment. En na eventjes gelezen te hebben…. Slapen. Mijn invulling van me-time. Die dozen? Die komen volgende week wel, als ik verlof heb. Want voor opruimen, uitpakken, klussen en inrichten moet je héél erg uitgerust zijn. Toch?

Slaap lekker!

Liefs,

Marjolijn

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. In april 2018 verwachten zij hun tweede kindje. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

Sneeuw

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s