Zou het dan toch echt zo zijn?

Eind vorige maand hadden wij een afspraak bij Echowonder Hoofddorp. Die dag ervoor lag ik ook al bij eigenaresse Edith op de bank voor een echo, alleen toen liet onze kleine bink zich niet zien (zie daarover mijn blog: dit belooft nog wat voor de toekomst).

Gewapend met ons lievelingsgebak – het was immers mijn verjaardag en op zo’n feestdag kun je natuurlijk niet zonder iets lekkers aankomen – waren we de volgende dag terug in Hoofddorp. Wat een service! Zó fijn dat we de volgende dag terug mochten komen.
Grote broer Levi was dubbel zo zenuwachtig. Zou babybroertje weer zo eigenwijs zijn? Hoe zou het gezichtje van babybroertje eruit zien? Zouden we weer zo’n mooie foto mee naar huis krijgen? Zou Levi Edith weer mogen assisteren?

Ik weet niet hoe eigenaresse Edith het voor elkaar heeft gekregen, maar onze grote kleine meneer heeft zijn roeping gevonden. Levi was als een vis in het water in de praktijk. Hij zag supersnel wat er precies te zien was op het beeldscherm (welk lichaamsdeel, vanaf welke kant e.d.), mocht Edith helpen met foto’s uitprinten en mocht deze zelf in een mooi bewaarmapje doen. Gevolg: Levi wilt echoscopist worden.

 

Al de gehele zwangerschap vraag ik mij af hoe babybroertje eruit zal zien. In mijn hoofd stel ik mij een kleine kopie van Levi voor. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Baby nummer 2 heeft sowieso zijn eigen karakter. Maar misschien ook wel een andere haarkleur en/of andere ogen. Een andere bouw. Een ander neusje. Zo lastig om je er een voorstelling bij te maken. Hoe nieuwsgierig kan je zijn?

En dan zie je het gezichtje van babybroertje op het scherm. Zo egaal, zo compleet en lekker vol. Maar vooral ook zo herkenbaar. Een gevoel dat het gewoon klopte. Dit is onze tweede zoon. De slogan van Echowonder komt volledig tot zijn recht: bewonder en verwonder. Ik krijg er weer een brok in mijn keel van….
Het beeld op het scherm deed me direct herinneren aan een foto van Levi die ik kort na zijn geboorte heb gemaakt van hem. Ik durfde het nog niet hardop te zeggen en wachtte even op de beelden die nog zouden volgen. Zou die kleine bink dan echt op Levi gaan lijken? Ik wachtte. Totdat mijn moeder het hardop zei wat ik dacht. En verwees naar dezelfde foto. Die glimlach van Levi. “Hij lijkt op mij, mamma!”. Onbetaalbaar.

 


En mijn moeder is dan nog nét even iets sceptischer dan dat ik ben. Zouden alle babytjes niet op elkaar lijken? Zou je niet zien wat je willen zien? Maar Edith had de meest prachtige voorbeelden om deze vragen te beantwoorden. Ook in de buik – logisch – zijn de verschillen al duidelijk zichtbaar. En reken maar dat deze verschillen er zijn. Niet te missen. De heldere, schone 3D/4D-beelden zorgen voor een tipje van de sluier.

En het bleef niet alleen bij mijn moeder. Het was hét gespreksonderwerp van mijn verjaardag die middag. De foto’s en videobeelden bleven zich herhalen op mijn laptop en gingen de rondte langs alle verjaardagsvisite. Wat een uitkomst dat je alle beelden op USB mee naar huis krijgt. De een na de ander verwees naar die ene foto van Levi.

Zou het dan toch echt?

Zou er dan toch echt een klein kopietje van Levi geboren gaan worden?

Over ongeveer 8 weken kan ik je het vertellen. Ik ben REUZE benieuwd. Maar eerst mag ons kleine mannetje nog even verder groeien…. Nog heel even geduld!

 

20180127_120216_baby Sprunken 28 wk_201801270020
Echowonder heeft verschillende filialen in Nederland. Wij zijn in Hoofddorp bij eigenaresse Edith langs geweest voor een 3D/4D-pretecho. Voor meer informatie: www.echowonder.nl


Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (5 jaar) in Katwijk aan den Rijn. In april 2018 verwachten zij hun tweede kindje. Levi is een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter.

Sneeuw

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s