Je bent pas écht met zwangerschapsverlof als…

Sinds deze week ben ik officieel met zwangerschapsverlof. Vorige week had ik al vakantie en kon ik al een beetje voorproeven van mijn “verlof-tijd”. Deze week ben ik 34 weken zwanger wat betekent dat ik tot 20 augustus (ja, je leest het goed) vrij ben. I love it. Héééérlijk. Geen werkgerelateerde stress meer. Ruimte in mijn hoofd om mij te richten op de komst van onze tweede. Alle tijd voor Levi, nu hij nog even enigskind is. Maar er kwamen ook een aantal clichés voorbij afgelopen dagen waaraan ikzelf, maar ook mijn omgeving, kon merken dat de laatste weken voor de bevalling zijn aangebroken.

Je bent pas écht met zwangerschapsverlof als……..

  • … je blij wordt van het kopen van wasmiddel. Want: grote wasjes, kleine wasjes, maar eigenlijk alleen maar babywasjes. Ik ben gestart met het wassen van de babyuitzet. En naast het feit dat ik blij werd van het kopen van wasmiddel, vertoon ik ook geen huishoud-ontwijkend gedrag meer als het piepje van de wasmachine gaat.
  • … je dagelijks tijd hebt om salades en smoothies te maken. Even geen wekelijkse boodschappen meer maar per dag bekijken waar ik trek in heb en welk (nieuw) recept ik eens ga uitproberen voor mijn mannen.
  • … je in drie dagen meer voor elkaar hebt gekregen in de babykamer dan je afgelopen 7 maanden hebt gedaan.
  • … je een kluslijst maakt voor je vent omdat alles (maar dan natuurlijk ook ALLES – inclusief de kozijnen van de schuur die nog om een lik verf wachten) op orde moet zijn in huis.
  • … je afspraken maakt met bepaalde vriendinnen die je al veel te lang niet gezien hebt. Nog even socializen voordat ik straks aan huis gekluisterd ben na de bevalling. En hoeraaa voor een basisschool met een continurooster waardoor deze afspraken vaak worden gecombineerd met het noodzakelijke: lunchen.
  • … de administratie up to date hebt. Alle rekeningen betaald, alle belangrijke papieren ingescand of in mappen opgeborgen: om vrolijk van te worden.
  • … je niet kunt wachten met het gebruiken van bepaalde babyproducten. Zo betrapte ik mezelf er van het weekend op dat Levi de shampoo & douchecrème van de babyverzorgingslijn van Weleda had gegeven. En ’s avonds voor het slapen smeerde ik mijn buik in met de verzorgde olie van dezelfde lijn…. Oeps. Maar alles wat voor baby’s bedoeld is, is ook voor mamma’s en grote broers toch?
  • … geniet van het voorjaarszonnetje! Ok, daarvoor hoef je natuurlijk niet met verlof te zijn maar voor mij wel een uniek moment zo op rustige ochtend op een doordeweekse dag.
  • … je ongegeneerd in slaap valt wanneer je een boek aan het lezen bent. Want de bank ligt ineens 1000 keer lekkerder dan je bed ’s nachts.
  • … je dagelijks tijd maakt (of eigenlijk nu tijd hebt) om je ontspanningsoefeningen te doen en affirmaties te beluisteren van de HypnoBirthing cursus die je volgt. Een moment voor mezelf, samen met die kleine jongen in mijn buik. Favoriete moment van de dag!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig heb ik nog even (hoop ik) voordat babybroertje zicht aandient. Maar éérst tijd voor iets leuks:

Om te vieren dat ik met verlof ben, mag MOMspiration namens Koopjesdrogisterij een set babyverzorgingsproducten van Weleda weggeven. Hoe tof!
De set bestaat uit de volgende producten:
– Weleda Baby Calendula Shampoo & douchecrème
– Weleda Baby Calendula Billenbalsem
– Weleda Baby Calendula Verzorgende olie

BD734AA6-06BA-41AC-A22E-1F1D7CD04C2A.JPG

Wij gebruiken deze producten al een tijdje en wij zijn fan. Fan van Weleda waren we al maar nu de babyverzorgingslijn in huis is, ben ik helemaal overtuigd. Zo fijn dat zij gebruik maken van natuurlijke ingrediënten en veel producten ook parfumvrij zijn. Levi heeft sinds hij de Calendula shampoo & douchecrème gebruikt geen jeuk meer na het douchen (een kriebelende droge huid) maar zijn huid is goed verzorgd door de natuurlijke oliën. Zelf kan ik ook niet alle verzorgingsproducten of cosmetica gebruiken en is het dus extra fijn als je een merk hebt gevonden die ik straks zonder zorgen durf te gebruiken bij ons vierde gezinslid. En jullie kunnen deze producten winnen!

Hoe doe je mee?
De actie vindt plaats op Instagram (zie ook onze post op ons Instagram-account).

– Laat onder onze post op Instagram een reactie achter wat jouw favoriete invulling was van je zwangerschapsverlof (of hoe je deze denkt te gaan invullen).
– Volg het Instagram-account van Koopjesdrogisterij (@koopjesdrogisterij).
– Volg ons Instgram-account (@MOMspiration.nl).

Op maandag 12 maart wordt de winnaar bekend gemaakt en nemen wij contact op met de gelukkige! Je mag meedoen voor jezelf maar natuurlijk ook voor je zwangere of net bevallen zus/dochter/buurvrouw/vriendin/nicht/kennis/collega… enz.

Enne, heb je goede tips qua invulling voor mijn verlof? Kom maar door, altijd in voor goede ideeën!

Liefs,

Marjolijn

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 31 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (6 jaar) in Katwijk aan den Rijn. In april 2018 verwachten zij hun tweede kindje. Levi is een energieke, vrolijke kleuter.

Sneeuw

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis van 106 jaar oud, sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s