Wat is jouw cadeautje voor jezelf?

Even tussen jou en mij…. vertel eens even…. Waar word jij vrolijk van?

Natuurlijk komen dan de steevaste antwoorden bovendrijven als: een gezellige dag met de kinderen, datenight met je partner, een geplande vakantie in het vooruitzicht, een schone badkamer (of ben ik de enige die dat altijd een klein feestje vind?), een goed gesprek met je vriendinnen, iets lekkers bakken… allemaal – misschien wel sociaal wenselijke – standaard antwoorden. Niks mis mee. Sterker nog, het zijn ook zeker dingen waar ik ook héél vrolijk van kan worden.

Maar het zit ‘m in de kleine dingen. Wat een wijsheid hè, zo in het weekend?
Lief zijn voor jezelf. Iets doen waar je vrolijk van wordt. Een klein cadeautje voor jezelf. En het liefst een cadeautje wat niet letterlijk ingepakt kan worden in inpakpapier. Maar voor heel veel moeders (including me!) lijkt het een gewoonte te zijn om dit cadeautje over te slaan en simpelweg te vergeten. Maar hé, er is niks mis met jezelf even kietelen met een cadeautje. Sterker nog: het is heel erg belangrijk!

De leukste cadeautjes zijn misschien nog wel de dingen die niet altijd voor de hand liggen. En om jezelf te kietelen, ben je echt niet afhankelijk van anderen. Nee hoor, jij kunt heel goed voor jezelf zorgen! Jij weet dondersgoed wat jou een happy persoon maakt…. dus: let’s do it! Gewoon iets kleins. Wat zonder problemen uit te voeren is. Geen drempels of belemmeringen. Heb je al iets in gedachten?

Voor mij wordt zo’n cadeautje elke vrijdagavond bezorgd: de wekelijkse boodschappen. Al enige tijd bestel ik deze online. Het begon met enkel een bestelling voor de boodschappen voor onze verjaardagen, maar inmiddels is het een gewoonte geworden. En werkelijk…. ik vind het een genot (jep, het is maar waar je blij van wordt…). Elke week weer. Geen volgeladen zware winkelkar, geen zoektocht naar een kleuter die ergens verstopt zit, geen onverwachtse aankopen meer (lees: chocola), geen gesjouw meer met zwarte tassen, de auto niet voor de deur kunnen parkeren enzovoorts enzovoorts. I’m sorry, ik kan weinig positieve kenmerken opnoemen aan boodschappen doen in een drukke supermarkt. Too much prikkels voor mij geloof ik. 

En dus komt er elke vrijdagavond een geel busje (of een blauwe – afhankelijk van de aanbiedingen – ik ben immers een echte Hollander…) voorrijden met proviand. Ik kan het iedereen aanbevelen. Maar vooral mezelf. Want ik word simpelweg vrolijk als ik het busje – mijn cadeautje voor mezelf – de straat in zie rijden.
En als ik dan na het uitpakken & opruimen van de boodschappen weer op de bank plof, kan ik maar één ding denken: dit doen we volgende week weer! Vrijdagavond = cadeautjes-avond. Want hé, why not?

Wat is jouw cadeautje voor jezelf?
Laat je het me weten in een reactie? Altijd leuk als we elkaar kunnen inspireren!

Liefs,

Marjolijn

 

Over de schrijfster van dit artikel

Marjolijn Vreeburg is 31 jaar en woont samen met haar vriend Stan en zoontje Levi (6 jaar) in Katwijk aan den Rijn. Half april is zij bevallen van zoontje Mick.

Marjan Oesterholt Fotografie-13

Marjolijn werkt drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Zij is druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met haar mannen, klussen in hun te leuke huis (uit 1910!), sporten (van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en skiën) en ze zoekt graag de gezelligheid van haar vriendinnen op. En ergens tussendoor probeert zij wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in haar gezin. Haar avonturen zijn te volgen op Instagram (onder de naam: marjolijn_vr).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s