Momspiration zwanger Anouk

Een kast vol kleding en niks om aan te trekken

Tijd voor gezellige kletspraat. Gewoon een luchtig verhaaltje. Net zo luchtig als de korte broeken en t-shirts die tot een paar dagen geleden nog in mijn kast lagen. Daar sta ik dan. Voor een kast vol kleding te stampvoeten dat ik ‘niks heb om aan te trekken’. Iets wat misschien wel weinig te maken heeft met mijn zwangerschap want dit deed ik als klein meisje en eigenwijze puber ook al. De kast ligt vol met shirtjes die de onderkant van m’n buik niet meer halen en fleurige zomerjurkjes. Maar wat trek je aan als je buik inmiddels een omtrek van +100 cm heeft? Hellup!

Kledingtips waar ik in ieder geval niets aan heb (gehad)

Koop kleding een maat groter. Joe, dat werkt dus niet als je 1m80 bent. Want de pasvorm van de kleding verandert niet als je een T-shirt groter koopt. Misschien de breedte, maar de afstand tussen m’n broek en shirt blijft dan toch echt alleen leuk voor meiden van 16.

Momspiration zwanger

Nog zo’n fijne advies: Doe een elastiekje tussen je knoopsgat en knoop. Hell no. Niet te doen. Mijn buik groeit namelijk recht vooruit. Dus die dat onwijs handige elastiek drukt gewoon in m’n buik. Bovendien heb ik de trend van low skinny jeans al in 2016 achter mij gelaten. Hoera voor high rise mom jeans (die ik dus ook in week 9 niet meer aan kon). En dikke doei voor elastiekjes.

En dan deze: Ga lekker zwangerschapskleding shoppen. Dat klonk in eerste instantie als een super leuk idee. Heerlijk, lekker winkelen voor leuke kleding. Tel daar bij zomerse temperaturen bij op en een winkel waar jouw maat nooit in het rek hangt. Dan maar online bestellen, dacht ik nog. Alleen hoe meer ik ging zoeken naar iets leuks, hoe verdrietiger ik er van werd. Betaalbaar en leuk gaat namelijk lang niet altijd op. Gelukkig scoorde ik wel een aantal leuke items zoals een toffe roze preggers-jeans. Boyfriend fit. Klein nadeel, de lengte is 7/8. Maar zolang de temperaturen het toestaan kan het. Net als deze zomerse tuinbroek. Ik hou er van.

momspiration zwanger ICSI

Maar ik heb nog wel een hele stapel voor je…

Alleen maar liefde voor alle stapels met kleding die ik vervolgens kreeg van andere mama’s. Hoewel lang niet alles past en het meeste gangbare toch bestaat uit basic t-shirts is het gewoon veel fijner om een t-shirt te dragen waar je buik onder past. Ik kreeg ook stapels met babykleding mijn kant op geschoven maar niet zo fijn als een passende sportbroek, een loungebroek en een spijkerbroek met zo’n mega chille buikband voor mijn zwangere buik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegelijkertijd weet ik ook  dat er mama’s to be zijn die hier echt van gruwelen. Een zwangerschapsbroek? Mij niet gezien, never niet. Tja, dat kan natuurlijk ook. Ik houd nou eenmaal van comfortabel en praktisch. En maak je maar geen zorgen hoor. Ik loop niet in mijn blote kont en ik draag ook niet alleen maar joggingbroek. Voor nu dan ;-).

Stiekem ben ik wel heel benieuwd hoe jij dat hebt ervaren tijdens je zwangerschap(pen)? Kon jij nog heel lang je eigen kleding dragen of had jij toch ook wat uitdagingen met het vinden van leuke outfits? En tips? Die zijn natuurlijk van harte welkom!

4 gedachtes over “Een kast vol kleding en niks om aan te trekken

  1. Cindy zegt:

    Ik had 0 jurken in mijn kast voordat ik zwanger was, maar tijdens mijn zwangerschap ben ik jurken gaan halen bij met een legging eronder. Nou dat was echt heaven en deze kon ik lekker de hele zwangerschap blijven dragen want ze waren rekbaar. En een aantal kan ik nu nog steeds aan😃👍🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s