Anouk onderzoekt: Heeft Annette altijd gelijk?

Wie MOMspriation.nl vaker bezoekt weet dat Annette laaiend enthousiast is over Erna’s Beauty en Amanda. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik wel eens weten: Heeft Annette gelijk? Daarom boekte ik een Meet & Treat behandeling om zelf te ervaren of Amanda inderdaad zo kundig is en de behandeling zo ontspannen is zoals Annette enthousiast weet te beschrijven. Benieuwd wat mijn ervaring is bij Erna’s Beauty? Je leest het in deze blog.

Status: slaperig en no-make up

Mijn afspraak bij Amanda is op vrijdag 19 oktober om 11:00u. Gelukkig ontvang ik vooraf per e-mail nog een reminder, want zwanger zijn en afspraken onthouden, dat wil nog wel eens anders uitpakken. Ik woon zelf niet in Nieuw Vennep dus ik moest even zoeken naar de locatie. Makkelijker gevonden dan ik dacht en om even voor 11:00u wordt de deur met een grote glimlach voor mij geopend door een van de medewerkers van de salon. Kom verder. Neem hier nog even plaats. Wil je wat drinken? Met mijn slaperige hoofd plof ik op de stoel. Een kopje thee gaat er wel in. Voorafgaand aan de behandeling wordt mij eerst gevraagd om een aantal gegevens in te vullen en een verklaring te tekenen. Vragen zoals leef je gezond, sport je en gebruik je medicatie? Toch belangrijk om te laten weten aan diegene die je behandeling uitvoert.

Mijn huid? Lekker lui.

De behandeling begint met een uitgebreide huidanalyse. Amanda legt alles haarfijn uit. Wat meet ze, waarom meet ze dat en wat kan ze met de informatie doen. Pigment, poriën, vochtbalans op verschillende plekken. Allemaal met een klein gemak, gevolgd door een duidelijke toelichting over het hoe en wat. De belangrijkste conclusie: Mijn huid is een beetje lui. Net als ik. Ik maak er dan ook geen geheim van dat gezichtsreiniging en -verzorging voor mij niet op nummer 1 staat. Ik gebruik wel keurig een dagcrème met SPF en geen foundation, reinig mijn gezicht met een soort van regelmaat (1 x per week is ook regelmaat toch?). En ik drink veel water. Niet slecht, en uiteraard kan het beter. Tijd om in de stoel plaats te nemen.

Duidelijke uitleg passend bij mijn behoeften

Amanda vertelt mij van alles over de producten die zij gaat gebruiken. Het zijn niet de producten zoals die Annette gebruikt, maar een product wat veel beter bij mijn huid past. Vooral omdat het mijn huid gaat activeren om aan de slag te gaan. Geen product wat gemaakt is om lekker te ruiken maar echt is samengesteld om te doen wat het moet doen. Tijd om mijn huid eens op te peppen met de productlijn van Nimue Skin Technology. Ik knik braaf. Want tja, ik weet er niks vanaf. Ik ga naar een expert omdat ik hoop dat zij mij kan vertellen wat ik nodig heb. En in dit geval, denk ik dat dat wel goed zit. De verzorgingslijn is heel uitgebreid, evenals de mogelijkheden voor diverse behandelingen. Maar, zegt Amanda, het is vooral belangrijk dat we een kijken wat bij jou past en hoe we het beste voor jouw huid zorgen. Een maandelijkse oppepper is goed, thuis de producten erbij gebruiken is beter, en eventueel de aanvullende behandelingen is het best. Zolang het maar bij jou past en jij je prettig voelt. Je bent tot niets verplicht.

Anouk Boetzer fotografie - ernas beauty-1

De 90 minuten vliegen voorbij. Met een fijne scrub, reiniging, relaxen met een masker én ook nog een fijne massage voel ik mij na 1,5 uur een stuk beter dan toen ik die ochtend op stond. Als afsluiting de heerlijke dagcrème en een aparte SPF 40 op mijn gezicht. Want, zo legt Amanda uit, als de SPF in de crème zit, dan is er minder of bijna geen ruimte voor andere bestandsdelen die juist zo goed zijn voor je huid. Nooit geweten, weer wat geleerd.

Toch ook thuis aan de slag

Hoe lui ik ook ben, ik besluit wel om het starterkit voor thuis te gaan gebruiken. In de starterkit zit de hele productlijn en kan ik thuis dus ervaren welke producten ik fijn vind om te gebruiken en dus ook na een aantal weken zien wat het resultaat is. Zeker nu ik zwanger ben en met alles wat er nog komen gaat lijkt het mij ergens toch wel verstandig. Bovendien was de uitleg van Amanda duidelijk, ook wat betreft de resultaten die te behalen zijn en de mogelijke gevolgen als ik mijn huid zo lekker lui laat zijn. Zoals ik al zei, daarom ga ik dus naar een expert. Handig voor mij, bij het starterkit zit een kaartje waarop beschreven staat wel stappen je op welk moment van de dag uitvoert. Uiteraard heeft Amanda dit uitgelegd tijdens de behandeling maar dat is bij mij niet blijven hangen.

Anouk Boetzer fotografie - ernas beauty-3

Dit vond ik van mijn bezoek aan Erna’s Beauty

Mijn eindoordeel: Annette heeft (in dit geval ;-)) wel gelijk. Amanda is kundig en weet heel veel te vertellen over je huid, de verzorging en geeft je goede tips. Dat niet alleen, de behandeling is ontspannen en Amanda zorgt er voor dat jij je prettig voelt. In de afgelopen jaren heb ik diverse beauty salons bezocht, veelal gebaseerd op ervaringen van anderen of gewoon op basis van beschikbaarheid. In de meeste gevallen wordt een behandeling uitgevoerd met de productlijn waar de salon mee werkt. Ongeacht de conditie van jouw huid of huidtype. Een schonere huid is waar je mee naar huis gaat, maar daar houdt het dan ook op. Na mijn bezoek aan Erna’s Beauty weet ik wel beter en heb ik ervaren dat het dus ook anders kan. Ik ben niet alleen wat wijzer geworden, maar heb eveneens heerlijk kunnen ontspannen. Ik ben blij met de tips en vooral het gevoel van vrijblijvendheid. Ik heb niet idee dat ik de producten moet gebruiken omdat “wij als salon dit doen”. Ik ben goed geïnformeerd en kan op basis daarvan zelf een keuze maken over een verdere behandeling. Over weken ga ik terug naar Amanda om te kijken of ik mijn huiswerk goed gedaan heb. Ik ben heel benieuwd.

Liefs, Anouk

p.s Alle informatie over de salon en de behandelingen vind je op de website van Erna’s Beauty 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s