Ik ben een dikzak. En daar ben ik trots op.

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik ben er mega trots op dat ik een dikzak ben. Eerlijk: het was even wennen, maar inmiddels voelt het goed. Het voelt heerlijk. Deze dikzak valt straks uiterst tevreden met een glimlach om de mond in slaap.

Oké, oké. Ik ben je uitleg verschuldigd. Want waar gáát dit over?!?! (zul je vast denken…)

Hier volgt het verhaal:

Het was eigenlijk al bedtijd, maar Jools & Pippa waren zo lief aan het tekenen en schrijven dat we ze nog even hun gangetje lieten gaan. Daarvoor hadden we samen Sint Maarten liedjes gezongen en het sfeertje was fijn. Ik vind het leuk om de praatjes van de meiden vast te leggen op beeld en maakte een paar Insta Stories. Jools had een tekst overgeschreven van de klantenkaarten van een koffiebar in Leiden en Pippa vertelde dat ze hartjes had getekend. Voor mij. Want: “Je bent de allerliefste dikzak van de hele wereld.” Ik dacht dat ik het verkeerd verstaan had ofzo, maar ze had het echt gezegd. Ze herhaalde het zelfs. Vol liefde. Waarop Jools begon te zingen en Pippa inhaakte:

Sinte Maarten Mik Mak

Mijn moeder is een dikzak

Mijn vader is een duntje

Geef me een pepermuntje

Volgens Pippa –>en later bleek dat Jools dit ook dacht<- betekent ‘dikzak’ dat je een allerliefst iemand bent. Een dikzak zijn is een enorm compliment.

Want: wanneer je een lied over je moeder zingt, dan moet dat wel iets positiefs zijn.

Och wat heerlijk dit. Ik had er geen seconde bij stilgestaan dat er überhaupt ooit een misverstand zou kunnen ontstaan bij het woord dikzak. Fantastisch toch? Die onbevangenheid! Van zo’n kijkje in een peuter- en kleuterkoppie word ik nóg verliefder op onze guppies.

Nu ben ik trouwens vergeten te vragen wat ‘mijn vader is een duntje’ betekent. Dat is een goed gesprek voor aan de ontbijttafel morgen.

Liefs,

Annette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s