33 weken zwanger: tijd om te relaxen?

Vandaag ben ik 33 weken zwanger. 33 Weken, ik kan het haast niet geloven. Ergens heb ik zo uitgekeken naar dit moment. Want vanaf nu, zo had ik mij voorgenomen, ga ik relaxen, is alles klaar en eten unicorns glitters voor ontbijt. Tijd voor een reality check. Want kan ik al gaan relaxen en lekker lanterfanten?

Wat ik vooral wil, is straks alles afronden. En ontspannen. Gewoon lekker wandelen, films kijken, tekenen en schrijven voor MOMspiration.nl. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.

Het plan was namelijk om vorige week deze blog al te schreven. Met toeters en bellen en “hoera, 32 weken”. De toeters en bellen werden zakdoeken en snottebellen. En hoestbuien. En oneindig veel snot. Slapeloze nachten waarin ik de longen uit mijn lijf hoestte, koorts kreeg en uiteindelijk toch aan de antibiotica moest. Dat was natuurlijk niet volgens plan. De laatste werkzaamheden kon ik gelukkig nog afgerond (uitgezonderd die stapel met bonnetjes) en daarna ging de vlag.. tja dus niet uit, want ik had de kracht niet om hem uit de kast te tillen. Nu, op dag 3 van de antibiotica kuur kom ik de dag weer een klein beetje fatsoenlijk door maar begint er ergens een klein stemmetje te roepen: uh.. Anouk, wanneer ga je dan dit en dat? Nog even wat dingetjes voordat ik écht ga ontspannen.

44086331_1835959263139385_1634438989765148672_o

Hallo online winkelen

Want ja.. weet je nog: de lijst. Die handige lijst met items die je écht nodig hebt voor je baby. Die heeft nog wat openstaande punten. De één wat minder cruciaal dan de ander maar bepaalde dingen die wil ik nu toch echt in huis wil hebben. Dus ik struin de wondere wereld van online winkels af op zoek naar wasbare zoogcompressen, flessenwarmers en compressiekousen voor zwangere vrouwen. Het is maar waar je prioriteiten liggen.

En hoe staat het met de babykamer?

De babykamer. “Die is vast al af” zei een vriendin vorige week enthousiast. Uhm, nou.. nog een soort van niet zeg maar. Gelukkig was daar twee weken geleden mijn reddende engel met verfskills waar je u tegen zegt. Zij smeerde nauwkeurig de muren in met hele toffe kleuren. Maar goed, dat is de verf. Nu de rest nog. Ik beloof plechtig. De babyroom-tour, komt er aan. Echt waar!

Kleertjes wassen

Ik heb echt zo’n schijthekel aan wassen. Zo. Dat is er uit. De kleertjes voor het meneertje hangen inmiddels in de kast. Allemaal met de kaartjes er nog aan. I shit you not. En iedereen maar heel lief om mij heen zeggen dat babykleertjes wassen echt heel leuk is. Gelukkig heb ik een hele grote wasmachine en als het op de Anouk-manier gaat, is het 1 was en klaar. Hupsakee.

De commode inrichten

Oh help. Want dit is dus zoiets waar ik echt niet uit kom. Het past een beetje bij “wat heb ik nog nodig” maar vooral wat stop ik dan in al die laatjes? Het meest gegeven advies; gewoon, wat jij handig vind. Zo. Kortsluiting. Want handig? Wat is dan handig? Moeten er nog mandjes in of op? En wat stop ik dan waar? Gelukkig komt zuslief binnenkort “to the rescue” en hoef ik daar geen slapeloze nachten meer van te hebben.

En het geboortekaartje dan?

Een van de meeste gestelde vragen van de afgelopen tijd? Ga je zelf je geboortekaartje ontwerpen? Ik heb getwijfeld, maar mijn creatieve geest kon het niet loslaten. Dus het antwoord is JA! Alleen, hoe dan verder? Zo kan je bij Lief, Leuk & Eigen al een kaartje helemaal zelf aanpassen naar jouw wensen met de DIY collectie. Ik zou alleen mezelf maar half zijn, als ik het natuurlijk niet dubbel zo ingewikkeld maak door helemaal een eigen kaart te willen ontwerpen. Met illustratie en alles. Benieuwd hoe dat gaat aflopen? Ik hou je op de hoogte!

Maar eerst…

Eerst, en dat beloof ik plechtig, uitzieken. Goed uitzieken en weer op krachten komen. Want het valt niet mee om tijdens je zwangerschap zo verkouden te zijn en daar een longontsteking bovenop te krijgen. Na 1,5 week ben ik dan ook niet meer de gezellige en aardige ik. Gelukkig maakt de kleine man het goed en volgt hij gewoon lekker zijn eigen programma van slapen en gezellig trappelen, afgewisseld met de hik. Ik zal jullie de komende weken op de hoogte houden van de vorderingen en ik weet zeker dat de relaxmodus dichtbij is!

Liefs, Anouk

Een gedachte over “33 weken zwanger: tijd om te relaxen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s