Een verrassing met blauwe slingers en een taart

Kan je mij eigenlijk verrassen? Ik heb over het algemeen namelijk alles door. Een zesde zintuig voor mensen met een dubbele agenda en ik ben ook gewoon te nieuwsgierig. Zo vond ik de verlovingsring al ver voordat we gingen verloven. Per ongeluk, dat wel. Goed verhaal trouwens, vertel ik nog wel een keer. En had ik allang door dat mijn zusje zwanger was ondanks de foto’s met wijnglazen en een verhaal over hoe ze in de achtbanen in de Efteling zou gaan. Dus deze verrassing… tja. 

Welkom op je babyshower!

En zo zag ik deze dus ook al een paar weken geleden aankomen: de babyshower. Maar ik hield mijn mond, speelde alles braaf mee en vond het vooral heel bijzonder en voelde me zo gewaardeerd, alleen al om het feit dat anderen dat voor mij aan het regelen waren.  Afgelopen zondag stond ik dus op mijn eigen babyshower! Dat ik koffie ging drinken met een van mijn lieve vriendinnen stond vast, maar de locatie, normaal gesloten op zondag, verraadde al een heleboel. Ze appte mij nog die ochtend: “Spreken wij om 14:00u af bij Qoffee&More?” Dus ik reageerde nog braaf dat zij gesloten zouden zijn om vervolgens op Facebook dit bericht tegen te komen. Uhm.. toevallig?

Wat een geluk om zulke lieve vrouwen om je heen te hebben!

Daar stond ik dan, omringt door allemaal lieve vrouwen, blauwe slingers en taart. Werkelijk alles was geregeld, versierd en bedacht! Zo fantastisch lief, dat ik er echt even van bij moest komen. Waar ben ik beland? Ik wist wel dat het ging gebeuren maar dit had ik echt niet kunnen bedenken. Eenmaal geland en wel kon ik alleen maar lachen. Wat een bijzonder moment en wat een geluk dat ik dit mag meemaken. Wat een geluk dat ik zo’n lieve vriendin heb die dit ging regelen en daar ook de nodige hulp van anderen bij kreeg. Ik mag mijzelf zo gelukkig prijzen.

Een feestje zonder taart is gewoon een vergadering

Oké dan gaan we het toch even over de taart hebben. Want mijn moeder die is die maakte, met wat extra hulp, een taart waar je u tegen mag zeggen. Hoe super gaaf is dit? Ik bedoel, ik kan best een taartje bakken, maar dit? Dit kan ik dus echt niet. De taart was gevuld met botercrème en lemon curd (lievelings!). Aansnijden maar! 

En dan ook nog cadeautjes!

Hoewel ik het hele feestje al een groot cadeau vind, kreeg ik ook nog cadeautjes! Zo maakte mijn zusje de mooiste luiertaart die ik ooit had gezien, inclusief knuffelkonijn en spuugdoekjes (kan ik gelijk van mijn lijstje strepen). En er was een grote doos. Jep, ik was er. En een doos met een cadeau. 

Een luiertas, rugzakding, voor dingen en babyspullen en troepjes, HOERA! Wat een tof en top cadeau. Top ook, die onderkin. Zo mooi en stoer genoeg voor de daddy to be om er ook mee te lopen.

Nog meer…

Taart, cadeautjes én raadspelletjes én een creatieve bezigheid! Ik bleef verrast worden. Zo mocht ik babyfoto’s raden want dat mag natuurlijk niet ontbreken en gingen we aan de slag met het maken van een mobiel. En dat laatste vind ik zo gaaf! Want dan kan de kleine man straks kijken naar allemaal lieve olifantjes, gemaakt door tantes, oma’s en vriendinnen van mama. Alleen maar liefde.

Schrijf je nog een verhaaltje?

Tot slot schreef iedereen een lief gedichtje aan de kleine man. Inclusief glitter poëzieplaatjes. Te leuk om te lezen en straks ook verder aan te vullen. Er werden ook nog poging gedaan om de naam te raden maar DE naam zat er niet bij.

Wat ik nog wil delen

De tijd vliegt als je plezier maakt dus voor ik het wist was het al voorbij. Ik voelde mij zo intens geliefd door al die lieve vrouwen die er bij waren. En misschien was dat wel de grootste verrassing. Eentje die ik echt niet zag aankomen. Ik vind het maar wat bijzonder dat anderen zich zo inzetten om voor mij een middag te organiseren die ik niet meer vergeet. In het bijzonder ben ik mijn lieve vriendin Chantal zo dankbaar dat zij, voor de eerste keer in haar leven, een babyshower organiseerde en dan nog voor mij ook. Ik heb menig babyshower georganiseerd in de afgelopen jaren maar ik had nooit kunnen bedenken dat jij dat zo fantastisch zou doen voor mij. En dan was er lieve Femke die de creatieve invulling voor haar rekening heeft genomen om zo’n prachtige mobiel te maken. Ik kan niet wachten tot dat ik deze kan ophangen! Ik ben verrast door de liefste tantes en oma’s die onze zoon zich kan wensen en door vriendinnen die ik korte tijd in mijn hart heb mogen sluiten. En lieve stoere Jools met haar fashionista outfit. Het was een bijzondere middag, een verrassing vol liefde. Alleen maar liefde. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s