Ik heb jullie hulp nodig!

De titel is heel duidelijk: ik heb jullie hulp nodig. Of eigenlijk is het mijn lieve tante die jullie hulp nodig heeft. En aangezien MOMspiration de liefste volgers heeft, ben ik ervan overtuigd dat wij samen een heel groot steentje kunnen bijdragen. Help je mee?

Ruim vier jaar geleden kreeg mijn peettante Geneviève te horen dat ze galwegkanker heeft. Nieuws wat inslaat als een bom. Niet veel later krijgt zij te horen dat er geen kans op genezing is. Zo, bom nummer 2. Haar kinderen zaten middenin de pubertijd en kregen het meest slechte nieuws te horen wat je je kunt voorstellen.
Dokter Geert Kazemier van het VUmc speelt al vier jaar een belangrijke rol in het leven van Geneviève. “Als jij het aandurft, wil ik je opereren”, waren de woorden die hij haar gaf, kort nadat ze diagnose had gekregen. De operatie die inmiddels al vier jaar verlenging aan haar leven heeft gegeven. De operatie die ervoor gezorgd heeft dat mijn tante afgelopen jaren bij belangrijke life-events van mijn neefje en nichtje heeft kunnen zijn: de verhuizing van mijn neefje naar Amsterdam en zijn studie in het buitenland (ik vind het zo mooi dat hij dit heeft kunnen doen, ondanks dat zijn moeder ziek is). Maar ook de diplomauitreiking van mijn nichtje, die inmiddels ook op zichzelf is gaan wonen. Hun leven gaat door. En zo hopelijk ook nog een lange tijd het leven van Geneviève, zodat zij als gezin nog vele mooie herinneringen mogen beleven. Het is een hecht gezin. Mijn neefje en nichtje zijn enorm betrokken en gaan regelmatig mee naar de ziekenhuisafspraken in het VUmc. Ze zijn erbij als er goed nieuws wordt verteld. Ze zijn erbij als er slecht nieuws wordt verteld. Ze zijn erbij. Ze zijn samen. En juist dat ‘samen’, is nu even extra belangrijk. Want samen is alles. ALLES. Zonder dokter Kazemier zou het gezin van mijn tante niet meer samen zijn.

Geert Kazemier is genomineerd voor de 2 handen op 1 buik award. Deze award wordt uitgereikt aan de arts die ‘samen beslissen’ het beste toepast in zijn werk. En je snapt het al: voor ons is het overduidelijkheid dat Geert Kazemier deze award moet winnen! Uit honderden inzendingen is Geert Kazemier door de Maag-lever-darm Stichting bij de top 5 artsen geplaatst. Maar om hem de plek te krijgen die hij volgens ons verdient, de eerste plaats, zijn stemmen nodig. En jullie kunnen hem helpen om op nummer 1 te krijgen!

Willen jullie allemaal je stem uitbrengen op Prof. Dr. G. Kazemier? De pagina waar je kunt stemmen vind je hier.

Op die pagina kun je ook doorklikken naar de persoonlijke argumentatie van mijn peettante. Het stemmen is zo gebeurd, je hoeft geen mailadres, telefoonnummer of andere gegevens achter te laten.

Verjaardag-60jaar-25

Ik ben trots op mijn tante. ZO enorm trots. Als er iemand is met wie ik de liefde voor schrijven deel, dan is het met haar (al moet ik toegeven dat mijn nichtje – haar dochter – er ook aardig wat van kan). Vroeger schreven we brieven naar elkaar (steevast kreeg ik op Valentijnsdag altijd een – anonieme – kaart van haar, iets wat ik me heel goed kan herinneren). Nu hebben we hele mooie gesprekken via WhatsApp. Ze staat voor anderen klaar en heeft mij afgelopen maanden enorm geholpen als het even niet zo lekker ging. En nu weet ik dat zij niets liever wil dan haar arts zien met de 2 handen op 1 buik award. En wij kunnen daarvoor zorgen! Stem je ook?

Alvast heel erg bedankt allemaal! Ik, of nee… wij, zijn jullie heel erg dankbaar!

 

Liefs,

Marjolijn

Een gedachte over “Ik heb jullie hulp nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s