Hoera, een zoon!

Blij en trots zijn wij met de geboorte van onze zoon. Daar is hij dan eindelijk! Een nieuw avontuur begint samen met onze kleine man. Welkom lieve kleine…

En zo kan ik nog wel even door gaan. Stapels geboortekaartjes heb ik bekeken. Kilometers geboorteteksten gelezen. Om nog maar te zwijgen over de eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen. Het is tijd voor het geboortekaartje!

Een geboortekaartje kiezen eenvoudig?

Het klonk in eerste instantie als een eenvoudige taak op het lijstje: Kies een geboortekaartje. Is het ook, als je precies weet wat je wilt. Dan is het net als een pak hagelslag kopen. Je loopt naar het schap, pakt je favoriet en hupsakee geregeld. Maar blijf je er net even langer bij stilstaan en ga je je opties onderzoeken, dan wordt het een heel ander verhaal. Dan zijn er namelijk verschillende smaken, formaten, verpakkingen, merken, met en zonder dingetjes. Je weet wel, dingetjes. En dan is het einde ineens zoek.

Lief, leuk & Eigen

Dat gebeurde mij ook. Manlief zei, kies jij maar. En ik kreeg een black-out. Gelukkig was daar Dorien van Lief, Leuk & Eigen. De website voor bijzonder mooie geboortekaartjes. Wederom de mogelijkheid om te kiezen, dat wel. Bij Lief, Leuk & Eigen vind je diverse collecties (zoals die bijzondere samenwerking met Mies & Co) , verschillende stijlen, verschillende vormen kaartjes, papiersoorten, alles om ze mooi te verzenden en natuurlijk dingetjes. Dingetjes zoals strikjes, houten elementjes en labeltjes. De taak aan mij dus om eens goed na te denken over wat ik écht wilde. Een geboortekaartje is namelijk super persoonlijk. Het is ons kindje, ons kaartje.

We are pregnant event -3

De presentatie van de Mies & Co Uit het hart collectie tijdens We Are Pregnant

Geboortekaartjes bewaren

Ik besloot eens de geboortekaartjes te kijken die ik de afgelopen jaren heb ontvangen. Die bewaar ik allemaal. Het zijn immers bijzondere kaartjes en ik vind het altijd leuk om er nog eens in te kijken. Nu kwam het helemaal goed van pas. Van alles zit er tussen. Drieluiken, grote kaarten, kaarten met foto’s, ronde hoekjes, met een persoonlijke tekst. In sommige gevallen ook meerdere kaartjes van een gezin met meerdere kinderen. Soms gelijk aan elkaar maar meestal een wereld van verschil. Wel veel dezelfde kleuren, zacht blauw of groen en roze. Een enkele rode uitzondering. Hoe meer ik er over na ging denken, hoe meer het begon te kriebelen: Ik ga het zelf ontwerpen. Ik was geïnspireerd maar had geen idee of het ging werken. Laat staan hoe ik dat ooit op een kaartje kreeg. Gelukkig is het team van Lief, Leuk & Eigen er dan om mij te helpen. Dus eerst maar eens aan de slag.

geboortekaartjes-1

Zelf je geboortekaartje ontwerpen

Ik had twee opties. Ik kon een DIY kaart kiezen uit de collectie van Lief, Leuk & Eigen kiezen en deze dan eenvoudig in de editor aanpassen naar mijn wensen. Je past dan zelf de kleuren en eventueel de lettertype aan. De teksten staan al op de kaart, maar ook daar kan je een wijziging in aanbrengen. De tweede optie? Starten met een lege kaart. De lege kaart vul je vervolgens met elementen uit de bibliotheek, zoals achtergronden en illustraties. Je plaats zelf de teksten of je maakt gebruik van je eigen afbeeldingen.

DIY kaart before

DIY kaartje om te kiezen

DIY kaart after

DIY kaartje aangepast naar jouw favoriete kleur en lettertype

Is het mij gelukt?

Ik schreef eerder al in een van mijn zwangerschapsupdates: “Ik zou alleen mezelf maar half zijn, als ik het natuurlijk niet dubbel zo ingewikkeld maak door helemaal een eigen kaart te willen ontwerpen. Met illustratie en alles.” Dus daar ging ik. Ik begon met schetsen, haalde al mijn tekenspullen uit de kast en ging aan de slag. Als snel stond er (gelukkig) iets op papier en kon ik aan de slag met scannen en bewerken. Eerlijk is eerlijk, dat doet natuurlijk niet iedereen en daar moet je wat handigheid in hebben. Of je vraagt een illustrator om je hier bij te helpen. Ik ben geen illustrator maar ben wel handig (al zeg ik het zelf) en zo maakte ik een eerste opzet. Luisterend naar de wijze woorden “slaap er een nachtje over” ging ik de dag erna weer verder. Ondertussen had ik wel 10 extra ideeën over wat er nog aangepast en toegevoegd moest worden. Ik ging weer aan de slag, tekende, paste aan, haalde dingen weg, probeerde nog eens een andere kaart uit, tot het moment dat ik naar het scherm keek en dacht JA! DIT IS HET! Bijna dan. Ik ben dan wel een creatieveling maar ik ben geen ontwerper. Ik vroeg dus om eerlijke feedback aan Dorien en om mij op weg te helpen maakte ze een kopie van mijn kaartje met een aantal aanpassingen om te laten zien hoe het ook kan. Zo fijn! En zo handig om te ervaren hoe een ander er naar kijkt. Want vragen aan familie en vriendinnen wat zij vinden, is er op dit moment natuurlijk niet bij.

Nieuwsgierig naar ons geboortekaartje

Klaar? Proefdrukken maar! En wat zo fijn is, is dat je met de code GRPR01 de proefdruk bij Lief, Leuk & Eigen gratis kan bestellen. Het bestellen van een proefdruk kan ik iedereen namelijk aanraden. Het is zo anders om het kaartje in je handen te hebben en niet alleen op scherm te zien. Hoe zien de kleuren er echt uit? Hoe groot zijn de letters? Wil je toch nog ander papier? Naast deze tip van mij, vind je hier nog meer tips over het versturen van je geboortekaartje. De proefdruk viel binnen 2 dagen al op de mat. Keurig in een envelop die niets verraad. Niet dat mijn nieuwsgierige moeder zomaar de post open zou maken, maar toch wel handig. En dan om de kaart nog een hoesje zodat ook bij het openen niet alles direct verklapt wordt. Ik deed een dansje, want ik ben blij, zo blij! Het is gelukt. Een persoonlijke kaart, zelf getekend en ik ben er trots op! Gelukkig danste manlief met me mee ;-).

geboortekaartjes-3

Sneakpreview geboortekaartje…

En dan, en dan? Dan ga je nu toch wel laten zien wat het geworden is, Anouk? Ik wil niks liever dan dat! Ondanks dat er nog een paar kleine aanpassingen nodig zijn ben ik namelijk zo ontzettend blij met het resultaat. Ik kan echt niet wachten tot ik het kaartje aan jullie kan laten zien. Hihi, en natuurlijk mijn baby. Nog heel eventjes wachten dus.

momspiration pregnancy quote

Het geboortekaartje voor de zoon van Anouk is een samenwerking tussen MOMspiration.nl en Lief, Leuk & Eigen. Van mooie bedrijven maar vooral van mensen met passie en ambitie worden wij blij. Wat MOMspiration.nl onderscheidt van andere blogs en bloggers is dat wij nooit om een financiële vergoeding vragen wanneer wij een samenwerking aangaan.

Een gedachte over “Hoera, een zoon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s