Aan een ieder voor wie de feestdagen niet prettig zijn….. Ik denk aan jou!

De alleraardigst bedoelde wensen als “Prettige feestdagen!” “Fijne kerst toegewenst!” “Geniet van deze mooie tijd!” vliegen je deze dagen om de oren. Voor velen is dit een zeer normale gang van zaken en zij kunnen dan ook breeduit lachend de ander ‘hetzelfde’ terugwensen. Maar, er zijn heel wat mensen bij wie die woorden heel anders binnenkomen. Want: niet iedereen heeft zin in de feestdagen. Laten we hier alsjeblieft ook bij stilstaan. Ik wil hen, of misschien wel jou, laten weten dat er, aan jou, met heel veel liefde gedacht wordt. 

Screen Shot 2018-12-24 at 20.05.45

Natuurlijk is het belangrijk om niet alleen tijdens deze feestdagen -maar het hele jaar door- stil te staan bij mensen die verdriet of gemis ervaren. Maar in deze tijd -juist door die goedbedoelde confronterende wensen en het nationale verwachtingspatroon van ‘samen moeten genieten’- kunnen de feestdagen behoorlijk uitdagend zijn. Dus: een lief berichtje, dikke knuffel, bosje bloemen of spontane uitnodiging zijn dan GOUD waard. Een klein gebaar van oh zo grote waarde.

Doe je met mij mee?

liefs,

Annette

 

Een gedachte over “Aan een ieder voor wie de feestdagen niet prettig zijn….. Ik denk aan jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s