Als je van alles vergeet, ook belangrijke dingen.

Soms heb je van die dagen, of zeg maar gerust weken, waarin je van alles vergeet. Hoort er bij na je bevalling, zegt men. Maar dat neemt niet weg dat het chaos wordt. Waarbij je tegelijkertijd helemaal nul tijd voor jezelf hebt en ook nog eens constant het gevoel hebt dat je achter de feiten aan loopt. Duidelijk een signaal dat je teveel doet, teveel aan je hoofd hebt en waarschijnlijk ook teveel beloftes doet. De afgelopen weken zijn voor mij voorbij gevlogen. Ik vergat werkelijk van alles, waaronder bloggen (sorry). Het gevolg? Ik liep constant rond met het gevoel dat ik aan het falen was.

Faal je echt?

Als je dingen vergeet, ben je dan echt aan het falen? In eerste instantie dacht ik van wel. Alleen toen moest ik toch ook toegeven dat er maar één iemand was die mij al die dingen, die ik moest doen en dus ook weer vergat te doen, had opgelegd. Dat was ik zelf. Alleen ik. Niet iemand anders. Ik ben dus ook diegene, die dat weer ongedaan kan maken. Hoe? Door eens wat minder streng te zijn naar mezelf. Want dingen vergeten, los je niet op met lijstjes. Nee lijstje, die maken het alleen maar erger.

Stop met lijstjes!

Denk je nu, waarom? Waarom maken lijstjes het nog erger? Omdat je altijd veel meer op een lijstje schrijft dan dat je werkelijk kan. Daarnaast vergeet je de belangrijkste dingen er op te zetten. Zoals rusten nemen, thee drinken en van de zon genieten. Bovendien is een lijstje niet altijd bevorderlijk voor je productiviteit. Productief zijn heeft namelijk helemaal niets te maken met hoeveel je voor elkaar krijgt. Ping. Hallo. Let je even op. Productiviteit heeft niets te maken met hoeveelheid. 100 e-mails op een dag typen is verre van productief. Of iets anders dan e-mails mag ook. Er staat vast nog iets anders op dat lijstje, wat je eigenlijk gewoon mag doorstrepen zonder het te doen. Alleen door al dat lijstjes-gedoe, vergat ik iets belangrijkers.

Op Instagram deelde ik mijn frustratie al.

Het stond dus niet op mijn lijstje

Oké, laten we voorop stellen dat ik als belangrijkste mezelf ben vergeten in de afgelopen weken, maar er was nog iets. Ik vergat namelijk een belangrijke deadline. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel. Anderen rekenen op mij en ik zorg altijd dat ik mijn verantwoordelijkheid neem. Maar die deadline, die stond niet op mijn lijstje. Tja. Wat doe ik er aan? Het direct oplossen en daarna vooral minder doen. Meer rusten, meer genieten, beter voor jezelf zorgen en iets vaker adem halen.

Benieuwd hoe mij dat afgelopen week afging? Je ziet het in mijn nieuwe, bomvolle vlog waarin ik je nog meer vertel over de deadline. Ik laat je zien hoe ik het oploste én om wat meer tijd voor mezelf te hebben, ging ik heerlijk suppen tussen de bloemen! Verder was het tijd voor Oscar zijn eerste hapje én maakte ik zelf een bijtring voor hem.

Veel plezier met kijken

Liefs Anouk