Ons lief, leuk en eigen geboortekaartje

geboortekaartje zelf ontworpen oscar yule samenwerking momspiration

De eerste twee drie weken zijn al voorbij. Ik moet mezelf er nog regelmatig aan herinneren dat er pas drie weken voorbij zijn. Niet dat ik te snel wil, maar vooral dat ik nog alle tijd heb om te wennen aan mijn baby en aan ons gezin. En bovendien dat ik nog alle tijd heb om te herstellen. Ik nam en neem daar dan ook uitgebreid de tijd voor. Zeker de eerste 10 dagen bracht ik de meeste tijd door in bed. Toch was er een moment waar ik er zeker wel voor uit wilde komen, namelijk het geboortekaartje, gemaakt bij Lief, leuk & eigen!

Ons unieke geboortekaartje

Eindelijk kan ik het laten zien. Het kaartje waar ik dagen mee bezig was, nachten over na dacht en menig potlood voor heb geslepen. Als creatieveling werd mij al vroeg in de zwangerschap gevraagd of ik zelf het geboortekaartje ging maken. Hoewel het idee mij eerst niet helemaal aanstond was er een avond waarop ik toch potlood en papier pakte en voorzichtig begon te schetsen. Laat ik in ieder geval kijken of ik iets op papier krijg wat mij (en manlief Sander) naar het zin is. Ik zou toch mezelf niet helemaal zijn als ik mijn creativiteit niet 100% inzet om er iets moois van te maken. Er zijn genoeg kaartjes om uit te kiezen maar eigenwijs en wellicht wat eigenzinnig als ik ben, is het een poging zeker waard.

Een persoonlijk geboortekaartje

Ik begon met het tekenen van een beer. Zomaar een beer? Nee, niet helemaal zomaar. In het bedje van Oscar zit een bruine beer. Deze kreeg ik van mijn oma. Mijn oma leeft niet meer en tijdens de zwangerschap miste ik haar enorm. Ze had het prachtig gevonden en sowieso fantastisch dat ik eindelijk mijn creativiteit inzet om mijn mooiste leven te leven. Het werd een beer met een ballon in zijn hand. En een feestmutsje op. De geboorte van je kindje is immers een feestje.

Ik kleurde, gebruikte waterverf, probeerde nog iets uit met lijnen en was eigenlijk best enthousiast. En ik niet alleen, ook Sander vond het een geslaagde eerste schets. Ik besloot om dit idee verder uit te werken. Al snel kwam ik er op uit dat de kaart een verhaaltje moest vertellen. Het verhaal van de blije beer die gaat kijken bij de baby. Ik tekende een beer met een baby in z’n armen, een beer bij een wiegje, een beer én een konijn en zo rommelde ik lekker verder.

Een te lief, super leuk en helemaal eigen kaartje

Naarmate de weken vorderden en ik de schetsen al een tijdje aan de kant had gelegd, realiseerde ik mij dat het toch wel echt tijd werd om het kaartje definitief te gaan maken. Zeker als ik met dit eigen ontwerp verder wilde. Een tekening afmaken en digitaliseren vanuit je kraambed is namelijk niet optimaal.

Een week na de geboorte van Oscar vond ik de energie en tijd om het kaartje klaar te maken voor het drukken. De geboortedatum en de tijd aanpassen. Het geboortegewicht met bijna een kilo ophogen. En waar laat ik die tweede naam? Ik had alles zo op elkaar afgestemd dat er eigenlijk geen ruimte meer was. Het werd passen, meten, schuiven maar het lukte. Ik belde het kantoor van Liefleukeneigen.nl. Het was immers Oudjaarsdag en geduldig als ik ben (uhm..) wilde ik natuurlijk niet nog langer wachten. Vol trots vertelde ik aan Megan dat ik moeder was geworden en de kaartjes klaar zijn om te drukken. Een laatste check en dan… wachten op de postbezorger.

Daar zijn de kaartjes!

Op woensdagmiddag staat de bezorger voor de deur. Ik hoor de bel maar opstaan en naar beneden rennen is er niet bij want ik zit met m’n blote kont in bed, met m’n baby op m’n arm. Gelukkig is m’n moeder er. Naar wie ik eerst twee keer moet roepen dat de bel ging maar dan komt ze boven met de doos. En dan komt het spannende gedeelte, want ja ik heb natuurlijk al die weken verteld dat ik het zelf gemaakt heb, en dat ik zo trots ben op het resultaat. En dan, dan zijn de verwachtingen natuurlijk hoog. Wil je het zien? Wil je het laten zien? Natuurlijk!

De dag erna komt mijn liefste vriendin mij helpen met het vouwen van de kaartjes, insteken en het plakken. Als een kind met een surprise ei zo blij, zit ik met m’n ongekamde haar en witte gezicht aan tafel. Ik was al blij, want die ochtend ging ik voor het eerst naar buiten. Na 9 dagen eindelijk de buitenlucht. En dan nu ook nog de kaartjes. Samen brengen we de kaartjes naar de brievenbus. Ik sta te dansen, zij maakt foto’s. Mensen die langs lopen lachen mee.

En dan nu de invasie van kraambezoek?

Het kraambezoek. Na het versturen van de geboortekaartjes kan je een invasie verwachten, want iedereen wil even naar je baby komen kijken. Een van die dingen die zo horen te gaan, dus doe je dat maar gewoon. Nog voor de geboorte van Oscar hadden mijn man en ik hier een uitgebreid gesprek over. Willen we dat wel? Dat er om de dag, in het weekend en op allerlei momenten mensen over de vloer komen, terwijl je zelf nog moet wennen aan de nieuwe situatie. Ons antwoord was unaniem: Nee, dat willen we niet.

Na de bevalling ben ik daar alleen meer extra blij mee want eerlijk is eerlijk, er komen al genoeg mensen over de vloer. Wat dacht je van de kraamhulp, de verloskundige, de wijkverpleegkundige voor de gehoortest, de huisarts en dan komt er ook nog iemand voor de intake bij het consultatiebureau. Wij kozen ervoor om het bezoek buiten de deur te houden. Best wel stellig en niet “zoals het hoort”. Natuurlijk zijn de opa’s en oma’s, tantes en ooms van Oscar welkom voor een bezoekje maar verder zijn we nu met z’n drieën.

Na het versturen van de kaart ontving ik daar gelukkig wel hele fijne reacties op. Stiekem eet ik natuurlijk zelf wel elke dag een beschuit met muisjes. Om de geboorte van Oscar te vieren en om hem trots aan iedereen te kunnen showen geven wij een kraamfeest, babyborrel, babyfeest, hoe je het noemen wil. Met koffie, thee en taart en lekker buiten de deur. Ik heb er zin in!

Komt er kraambezoek bij jou?

Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat als kersverse ouders hebben ervaren? Een huis voor bezoek of heerlijk samen met je gezin genieten van elkaar? En vooral wennen aan elkaar?

Liefs, Anouk

Kijk voor meer foto’s en details van het geboortekaartje op de Instagram van MOMspiration.nl

Het geboortekaartje voor de zoon van Anouk is een samenwerking (barterdeal) tussen MOMspiration.nl en Lief, Leuk & Eigen. Van mooie bedrijven maar vooral van mensen met passie en ambitie worden wij blij.

Met de volgende tags: