Blue Monday: wij houden ervan!

Je had het misschien al een beetje verwacht: Blue Monday is nikserdepips voor ons. Hoe positief we zijn (of proberen te zijn), hoe rebels wij worden van deze zogenaamde deprimerende dag. Want waarom deprimerend? Na de prachtige bloedmaan is er nu het zonnetje dat volop schijnt wat het gezonde winterweer compleet maakt. Dat is al één ding om blij van te worden. Maar er is zeker weten nog veel meer om dankbaar voor te zijn; je moet het alleen willen zien (en dat kan je leren!).

Goede voornemens

Blue Monday zou de dag zijn dat het gedaan is met de meeste goede voornemens. Maar hee, gelukkig kun je altijd je goede voornemens weer oppakken want het is nooit te laat om te starten! Dat hoeft écht niet altijd op 1 januari, maar kan op elke dag van het jaar. Wees lief voor jezelf en geef jezelf een tweede (of derde, vierde, vijfde, zesde…) kans om de draad weer op te pakken. Voor alles geldt: je hebt een keuze. Kies je voor Blue Monday of doe je lekker positief rebels net als ons?

Onze Blue Monday

Tessa rolt enorm goed op haar nieuwe voornemens. Zowel haar doel om meer te sporten en gezonder te eten gaan erg goed (al was zij stiekem al voor 1 januari begonnen, knap hè?) als haar doel om creatief bezig te zijn is nu al behaald: de gebreide dekens vliegen als zoete broodjes over de toonbank. En al zou het wel gedaan zijn met haar voornemens: maandag is een van de lievelingsdagen van Tessa: een dag waarbij ze tot de max geniet van haar twee aapjes, voordat haar werkweek weer begint. Qualitytime = altijd goed!

Dé positieveling van MOMspiration had gisteren niet echt haar dag (dat lees je in deze blog) maar knalt na haar Blue Sunday energiek de nieuwe week in. Al gaan energiek en zwanger zijn (vooral dat eerste trimester is altijd een dingetje) niet altijd samen… ook niet bij Annette. Maar dat mag. Al helemaal als je zwanger bent. Gewapend met haar blauwe trui doet zij lekker vrolijk mee vandaag en dook ze vanochtend met Pippa het (blauwe) zwembadwater in voor een sportieve start van deze dag.

Elles houdt van uitdagingen. Vandaag zit zij op dag 14 van de yoga challenge, op dag 21 van dry january maar ook op dag 21 van de Mom In Balance challenge. Mocht je je afvragen waar Elles voor te porren valt: iets met uitdagingen. Elles heeft zichzelf concrete doelen gesteld en probeert elke dag een stapje dichterbij het realiseren van haar doel te komen. Door haar doelen elke dag 10 minuten prioriteit te geven, komt ze steeds dichterbij haar dromen. En dan ineens… zit je op dag 21. Van drie challenges tegelijk. Het kan dus écht. Whihooo!

Adem in, adem uit…

Maar soms…. soms gaat het gewoon even niet zo lekker. Soms overheerst de negativiteit, stress of wat dan ook. Dan is het gewoon even blegh. Gewoon niet leuk. Dat heeft iedereen (ook wij) en is zó menselijk. En dat is okee. De vraag is alleen: hoe ga je ermee om? Ademhalen en realistisch nadenken is iets wat bij Anouk heel goed werkt. Jezelf de vraag stellen: ‘wat is er werkelijk aan de hand?’ zorgt er vaak voor dat je uit de emotie kan stappen en er objectiever naar kan kijken. Zeker wanneer de vermoeidheid een rol gaat spelen (het grootste deel van team MOMspiration is momenteel #teamnosleep), is dit voor ons een belangrijke stap.
Het kan ook enorm helpend zijn, althans… dat is zo bij Marjolijn, om iets te gaan doen waar je blij van wordt. Dan volgt de positieve spirit vanzelf. Waar krijg je energie van? Wat zorgt ervoor dat jouw batterij weer even oplaadt? Soms is het alleen al even 10 keer diep in en uit ademen. Just do it. Stop met doorgaan (= mijn valkuil). En zo zit ik (Marjolijn) hier – te midden in de rommel van de ochtendrush – namens team MOMspiration deze blog te schrijven. Want schrijven is iets waar ik blij van word. Het maakt me rustig. Even uit mijn hoofd, uit de negativiteit (wat het was weer zo’n ochtend… you know) en er verschijnt vanzelf een glimlach op mijn gezicht. Maar als je mij vanochtend had gevraagd of ik tijd had om een blog te schrijven, dan had ik je een dikke vette ‘nee’ gegeven. Ik zag door de bomen het bos niet meer (kan je wel eens hebben). Ik durf te wedden dat mijn to-do’s van vandaag nu een stuk gemakkelijker gaan dan wanneer ik niet de tijd had genomen om even iets te doen waar ik blij/rustig/positiever van word. En soms kan dat écht heel klein zijn: je favoriete nummers luisteren, foto’s bekijken van je kids, een meditatie, een stukje wandelen….

Wat denk jij vandaag?

Blue Monday. We kunnen er nog heel veel over schrijven. Onze boodschap: laat je niet gek maken. Want wat je denkt, ben jezelf. Dus… wat denk jij vandaag?

Blue Monday. Wij houden ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s