Zullen we van mijn doel ons gezamenlijke doel maken?

Ik hou van uitdagingen. Van een (nieuw) doel. Zo’n doel is voor mij een enorme stok achter de deur. Want echt, ik heb een ruggengraat van een poffertje. Ik heb niet zoveel discipline. En sporten is echt niet altijd mijn ding (en dan te bedenken dat ik vroeger droomde van een baan als ‘aerobic-juf’ – die video’s van TellSell vond ik echt geweldig!). Sportief of niet…. ik wil wél goed voor m’n lichaam zorgen en met een redelijke conditie door het leven gaan. Sinds de zwangerschap sport ik wekelijks bij Mom In Balance in Noordwijk en heb ik het gelukzalige gevoel na het sporten regelmatig mogen ervaren. Hoe fijn. Zo kan het dus ook!

Een bucketlist-dingetje

Twee jaar geleden – toen ik na een curretage in het ziekenhuis lag – nam ik me voor om binnen een paar maanden aan een hardloopwedstrijd mee te doen. Het was tijd om goed voor mezelf te zorgen en fit te worden. Daarbij was meedoen aan een hardloopwedstrijd een bucketlist-dingetje. Drie maanden later liep ik m’n eerste wedstrijd (5 km) en dat voelde als een enorme overwinning. I just did it. Tijd onbelangrijk. I did it. Ik was fitter.

 

d2a9548c-b261-4d01-a0ef-00f1eddf1839 

En precies dát gevoel van juni 2017, met bovenstaande foto voor ogen, wilde ik nog een keer. Zonder erbij na te denken schreef ik een nieuw doel op in mijn journal: in de zomer de 10 km lopen. Eerder mag ook natuurlijk…. Des te eerder is het klaar en kan ik weer normaal doen 😉 Nee grapje. Ik weet dat woorden heel bekrachtigend kunnen werken en daarom spreek ik hardop uit (het zwart op wit bloggen is ongeveer hetzelfde toch?): “ik loop van de zomer een hardloopwedstrijd van 10 km”. Ik ga het gewoon doen. 10 km. Deze zomer. “Eerst zien dan geloven” was de reactie van Stan, samen met een geniepig lachje, toen ik hardop uitsprak (gelukkig had ik m’n laatste stuk chocola net weggespoeld met een slokje rode wijn) dat ik deze zomer de 10 km zou lopen. Oeps. Fack. De paniek sloeg een beetje toe. HOE ga ik dat doen? Ik ben alles behalve fit. Ja, ik sport regelmatig. Ik probeer ongezonde tussendoortjes aan mijn neus voorbij te laten gaan. Maar met nog 10 kilo extra als ‘restant’ van de zwangerschap, heb ik mij wel eens fitter gevoeld. De paniek sloeg enigszins toe. Hoe ga ik mijn doel bereiken?

Een hardloopclinic is mijn redding

Maar soms word het je gemakkelijk gemaakt en lijkt er ‘ineens’ iets op je pas te komen. Iets waar je stiekem op hoopte. Dus toen onze Mom In Balance trainster vertelde dat er een hardloopclinic ging starten in Noordwijk, heb ik me direct aangemeld. Duh. 1 + 1 = 10 km. Donderdag neem ik mijn eerste stapje (letterlijk en figuurlijk) om mijn doel te realiseren.
Het Noordwijkse strand wordt onze trainingslocatie wat de clinic al een 1-0 voorsprong geeft. Want het strand werkt kalmerend. Dat het zand misschien nog wel eens m’n grootste vijand kan worden komende maanden, vergeet ik gewoon even.

Het middel om m’n doel (gemakkelijker) te bereiken, bood zich vanzelf aan. Jep, uiteindelijk moet ik zelf m’n beentjes voorwaarts gaan bewegen (en het liefst met een beetje tempo) maar hoe fijn is het als je begeleid wordt? En nog zo’n fijne bijkomstigheid: je loopt in een groepje met gelijkgestemden (gelijkgestemden die ook nog eens begrijpen dat je soms met spaghettivlekken op je sportbroek aan komt zetten omdat de baby de lepel uit je handen sloeg. Of je bidon is beplakt met het racemonster van Blaze. Of je haar al 14 uur op standje ‘doucheknot’ staat. Allen op weg met een doel. Een gezamenlijk doel (of het doel de 5 of 10 km is, is niet belangrijk). 

Ik heb er eigenlijk best wel zin in. En dat is gek, want als je me nu vraagt of ik zin heb om een rondje te gaan rennen, dan zou ik je toch vriendelijk willen bedanken. Ik geloof dat mijn karakter liever lui is dan moe. Maar daar schijn ik zelf verandering in te kunnen brengen. En als er een uitdaging in het spel is, heb je me. Met frisse tegenzin, dat wel. Maar die waait vast wel weg op het strand. 

Doe jij met mij mee? 

Loop jij met mij in het voorjaar een aantal wedstrijden? Dat lijkt me tof! Het lijkt me tof om binnen Mom In Balance met een aantal MOMspiration-mamma’s te trainen. Afstand, tijd en conditie is niet belangrijk. Elke twee weken een hardlooptraining van maar liefst twee ervaren trainers. 

Samen trainen, samen een doel bereiken. Want samen is zoveel fijner.
Zullen we van mijn doel ons gezamenlijke doel maken?

Donderdagavond, 20.00 uur in Noordwijk. Zie ik je daar? Just do it (en let me know – dan meld ik je aan bij de trainers). 

Ook als de afstand het niet toelaat, kunnen we elkaar online motiveren. Wat is jouw doel en wat is jouw plan om dit te gaan bereiken?  Klets je mee in de reacties of op Facebook of Instagram? 

 

Liefs, Marjolijn

 

PS. Deze blog is geschreven uit puur enthousiasme (al heb ik eigenlijk jullie spirit gewoon keihard nodig om zelf meer discipline te krijgen). Het lijkt me oprecht tof om samen te trainen en samen te lopen. Ik betaal de normale kosten voor de hardloopclinic net als de kosten voor de wekelijkse trainingen en ontvang geen vergoeding voor deze blog. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s