Uitslapen met een baby = niets is onmogelijk!

Het zijn de meest gestelde vragen van afgelopen maanden. Vragen die je als (nieuwe) mamma soms niet meer kunt horen maar toch eigenlijk ook altijd aan andere ouders vraagt. En zo ging het natuurlijk ook bij ons: “Hoe gaan de nachten?” of “Slaapt Mick al door?” hebben het goed gedaan afgelopen jaar.
Ons antwoord werd verbaasd ontvangen en levert de leukste reacties op. Vooral omdat veel mensen voorafgaand aan de vraag een opmerking hebben gemaakt over die wallen onder m’n ogen en mijn vermoeide blik.

Slapen is een feestje

Uitslapen en hele goede nachten maken met een baby is mogelijk. Sterker nog: na vier weken hadden we geen nachtvoedingen meer. Jep, ik ben zo’n moeder die een baby had die binnen een maand doorsliep. Sorry. En dat ook nog eens op borstvoeding. Niets is onmogelijk.

Slapen is iets waar Mick dol op is en heel goed kan (en waar wij best heel erg blij mee zijn). Maar wij zijn ervan overtuigd dat dat ook een reden heeft. De slogan van Puckababy is: we design sleep. Wie mij een beetje kent, weet dat ik zweer bij de slaapzakjes van Puckababy. Ruim 6,5 jaar geleden bij Levi was ik al fan, maar afgelopen jaar is mijn Puckababy-overtuiging nog even bevestigd. Het is mijn standaard (ongevraagd) advies aan andere ouders. Toen Mick twee weken oud was, zijn we gestart met hem in te bakeren. Ook bij Mick zagen we de eerste week al maaiende armpjes door de wieg heen gaan. Altijd leuk als de baby een poging doet om naar je te zwaaien – zoals grote broer Levi het interpreteerde – maar beetje jammer dat de baby zichzelf daarmee keer op keer wakker sloeg. Je begrijpt dat het tijd werd voor actie in de tent: Mick sliep vervolgens in een Puckababy. Eerst in de Piep en daarna de Mini. Inmiddels ruim 6,5 jaar later waren daar veel leuke designs en verschillende soorten stoffen bij (met verschillende diktes en daardoor zowel in zomer als winter goed bruikbaar) wat het slaapcomfort nog meer vergrootte.

Processed with VSCO with kp5 preset

Een verkeerd imago

Inbakeren an sich heeft niet een heel positief imago. Maar inbakeren hoeft niet te betekenen dat de baby in een soort dwangbuis wordt gelegd en zich niet meer kan bewegen. In de Puckababy heeft Mick nog voldoende ruimte om z’n armen en benen te bewegen. Regelmatig kregen we te horen dat het zo zielig was, alleen ben ik het hier niet mee eens (en snap ik de opmerking nog steeds niet). Mick ligt in zijn veilige coconnetje, kan zich bewegen, voelt zich prettig en slaapt heel goed. Hij is vrolijk en alert. Wat wil je nog meer?

Mijn vermoeide blik

Maar Mar, die wallen dan?
Die wallen onder mijn ogen komen door onze grote versie die de dag het liefst om 5.30 uur begint. Of vroeger. Want de vogels fluiten toch? De eerste auto’s rijden door de straat. De wekker van pappa (die voor dag en dauw begint met werken) gaat ook al bijna. Reden genoeg om je dag te beginnen! En de dag beginnen met Levi is ook écht beginnen. Niet even rustig aan opstarten of nog even luieren in bed. Nee, wakker = AAN! Wakker = gaan! En na zeven jaar went dat nog steeds niet – I’m sorry – zo’n oermoeder ben ik schijnbaar niet.
Aan onze kleinste telg zal het niet liggen, die slaapt ingebakerd prinsheerlijk overal doorheen. Er zijn momenten geweest dat ik Levi ook wilde inbakeren. Tja, als je vermoeid bent, gaan er soms rare dingen door je hoofd…

Onze night-saver

De eerste weken sliep Mick alleen ’s nachts in de Puckababy, maar toen er tegen de dutjes in de box vaarwel werd gezegd en hij in z’n bedje kwam te liggen, zijn we gestart met hem ook overdag in te bakeren. Ik vind het zo mooi om te zien dat het hem tot rust brengt. Het inbakeren geeft hem het gevoel van veiligheid. Deze ervaring hadden we ook al bij Levi: dat was ook al zo’n Puckababy-verslaafde. Even leuk uit de oude doos: toen we met een 7 maanden oude Levi gingen vliegen en hij tijdens de vlucht wat onrustig werd en z’n draai niet kon vinden om mijn schoot, heb ik hem in ingebakerd in zijn Puckababy. Believe it or not, maar hij werd rustig en heeft de rest van de vlucht (ingebakerd) geslapen. 

67D2B8FF-C867-4FB1-941E-468A508295E5

 

 

 

 

 

 

 

 

Puckababy aan betekent voor onze baby’s veiligheid, rust & slapen. Onze night-saver (maar dan óók overdag). Het lijkt wel een Pavlov reactie. Met een gevoel van geborgenheid en nabijheid.

Of zoals Levi het noemt: “Door zijn slaapzakje heeft hij het gevoel dat wij bij hem zijn, toch mamma?”

Slaap lekker (lang)!

Liefs,

Marjolijn

 

 

Deze blog is een samenwerking tussen MOMspiration.nl en Puckababy. Wat MOMspiration.nl onderscheidt van andere blogs is dat wij nooit een financiële vergoeding krijgen wanneer wij een samenwerking aangaan. Wij schrijven enkel over producten waar wij oprecht blij van worden en die we écht zelf hebben gebruikt. Wij geven hierover ‘slechts’ onze eigen persoonlijke mening. 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s