Ik wens, ik wens… dat al mijn wensen uitkomen

Heb jij een wens voor jezelf? Een ideaal wat je voor jezelf wenst. Een droom die je wilt realiseren? We zijn namelijk heel goed in het uitspreken van wensen voor een anderen. We wensen elkaar succes, sterke en geluk toe. Wij horen het aan van een ander, nemen het met ons mee. Maar hoe zit eigenlijk met de wensen die we voor onszelf hebben? Anouk, Tessa en Elles schrijven met elkaar over hun hartenwensen en geven je 4 tips om jouw hartenwens te realiseren. En blijf vooral even lezen want tip 4 wil je zeker niet missen.

Wat is jouw hartenwens?

Anouk: Wanneer ik deze blog over mijn hartenwens begin te schrijven bedenk ik eigenlijk dat ik er dus helemaal niet goed mee bezig ben op dit moment. Ik schreef als hartenwens namelijk op: Mijn wens is dat ik het moederschap in liefde en balans mag ervaren om zo te genieten van ons kindje. Terwijl ik dit nu schrijf zit ik heerlijk aan een latte met amandelmelk. Annette zit tegenover mij en we kletsen gezellig over de dingen die ons bezig houden. Dat klinkt redelijk in balans toch? De reden dat ik hier zit heeft echter weinig te maken met balans. Voor 8 uur vanmorgen stond ik de badkamer al te poetsen, draaide de wasmachine de eerste was al en daarna ging ik boodschappen doen. Ik ren achter de feiten aan, stel hoge eisen aan mezelf en dat brengt stress. En waarom? Ik weet het eigenlijk niet. Want lieve kleine Oscar doet het geweldig (misschien ook wel vanwege mijn inspanningen). Hij slaapt goed, drinkt z’n flesjes leeg en lacht gezellig naar mij. Maar ik vind ondertussen geen rust. Moederschap is gewoon f*cking zwaar en ik gun mijzelf te weinig tijd om te rusten, laat staan er van te genieten. Jullie als ervaren moeders, Tessa en Elles, hebben jullie een tip voor mij? Hoe zorgen jullie dat je balans blijft houden?

momspiration pregnancy quote (1)

Elles: De situatie, het gevoel en de vraag die jij stelt Anouk, is een belangrijke aanleiding voor mij om naast het runnen van een Mom in Balance franchise moeders te coachen vanuit mijn coachpraktijk elles.nu in het hervinden van de balans. Naast individuele coaching biedt het delen van ervaringen en het uitspreken van de uitdagingen van het moederschap met andere moeders via groepscoaching dat jij niet de enige bent die dit zo voelt, Anouk. Dit opent deuren om samen op zoek te gaan naar een nieuwe balans. Balans die start met in eerste instantie goed te zorgen voor jezelf. En te achterhalen waarom je doet wat je doet?!

Over mijn hartenwens daar hoef ik niet lang over na te denken. Mijn wens is authentiek te mogen zijn en door authentiek te zijn en te doen waar ik blij van word anderen te inspireren dit ook te doen. In mijn Passion Planner staat mijn meest geliefde quote (in gouden sierletters):

The meaning of life is to find your gift.

The purpose of life is to give it away.

Dat je bezig mag zijn met iets wat je blij maakt, dat is toch geweldig.

Anouk: Wat een mooie wens, zoveel liefde voor jezelf. En de vraag die je stelt is super interessant, Elles. Waarom je doet wat je doet? Je kan het ook nog eens op twee manier bekijken. Waarom je doet wat je doet, zoals om 8 uur ’s ochtends als een debiel de badkamer poetsen. Waarom doe je dat eigenlijk? Of wat doe je niet, waardoor je dit als negatief ervaart? Als je dat onderzoekt, dan kom je misschien wel sneller achter de patronen die je uit balans brengen. Je kunt het ook vanuit de andere kant bekijken, zoals jij dat doet met jouw prachtige hartenwens. Dat je bezig mag zijn met iets wat je blij maakt, dat is toch geweldig. Dat zouden we onszelf allemaal veel meer moeten gunnen. Een beetje liever zijn voor jezelf. Niet alleen voor anderen maar juist ook voor jezelf. Zeg Tessa, wanneer was jij voor het laatst een beetje liever voor jezelf?

Door dingen los te laten en soms gewoon dingen te laten gebeuren. Lukt de was vandaag niet? Dan doe ik het morgen.

Tessa: Oeh, wanneer ik voor het laatst een beetje liever was voor mezelf? Goeie vraag! Eigenlijk ben ik altijd wel lief voor mezelf, haha. Je vraagt je misschien af hoe ik dit dan vorm geef. Nou eigenlijk door gewoon niet zo streng te zijn voor mezelf en vooral enorm in het moment te leven en niet alles heel serieus te nemen. Door dingen los te laten en soms gewoon dingen te laten gebeuren. Lukt de was vandaag niet? Dan doe ik het morgen. Lukt het niet om de badkamer te poetsen? Dan komt dit op een later tijdstip. Tijd met mijn meiden en/of met mijn man vind ik veel belangrijker. Ik haal daar enorm veel energie, blijdschap, dankbaarheid en plezier uit.

Wanneer ik echt een beetje liever ben voor mezelf? Nou wanneer ik bijvoorbeeld kies voor een avond sporten, een zaterdagmiddag uitgebreid koken of een avond wijntjes drinken en bijkletsen met mijn lieve vriendinnen. Ik ben niet iemand die veel nodig heeft om even extra happy te zijn, het zit ‘m bij mij vooral in de hele kleine dingen. Wanneer ik buiten in het zonnetje zit met een kop thee en ik weet dat er een berg was ligt te wachten dat opgevouwen moet worden en ik hoor mijn meiden schaterlachen van plezier omdat ze zo fijn samen spelen, dan kan mijn was me gestolen worden, haha! Dan doe ik mijn ogen weer even dicht, snuif de frisse lentelucht op en prijs ik mezelf enorm gelukkig met alles wat ik heb in mijn leven.

Want echte oprechte liefde is puur, is mooi, is niet egoïstisch, alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze en in alles volhardt ze. Liefde geven en liefde ontvangen is het mooiste wat er is

Wat voor mij echt ontzettend belangrijk is en wat voor mij echt mijn hartenwens is, is de slogan (Van my favorite Lenny Kravitz, oh yesss) “Let Love Rule”. Maar echt mensen, let love rule! Mijn drijfveer, in ALLES wat ik doe. In mijn gezin, in mijn huwelijk, in mijn werk, in mijn vriendschappen, binnen de kerk waar ik actief ben, in alles. LET LOVE RULE. Want echte oprechte liefde is puur, is mooi, is niet egoïstisch, alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze en in alles volhardt ze. Liefde geven en liefde ontvangen is het mooiste wat er is. En dat gun ik iedereen. Liefde geeft mij kracht om door te gaan op momenten dat ik het even niet zie zitten, liefde geeft mij energie om klaar te staan voor anderen maar ook om soms te kiezen voor mezelf. Liefde geeft mij wijsheid om dingen anders aan te pakken.

4 tips om jouw hartenwens werkelijkheid te maken

Tip 1: Visualiseer je droom, jouw hartenwens

Hoe ziet jouw wens er eigenlijk uit? Als je spreekt over balans in je leven, hoe ziet jouw leven er dan uit? Wat houdt dat eigenlijk in? We zeggen soms iets, maar zonder er bij na te denken wat dat nou werkelijk is. Wat is moederschap in balans eigenlijk? Of wat is gezonder leven? Bedenk voor jezelf hoe het er uit komt te zien, want dan weet je waar je naar toe groeit.

Tip 2: Schrijf voor jezelf op wat jouw wens is

Alles wat je opschrijft wordt zichtbaar. Naast het feit dat schrijven met pen, op papier, heel goed is voor je brein en ontspannen werkt, is het makkelijker om iets te begrijpen als je het leest. Dus wanneer je je eigen gedachten kan lezen, verwerk je het beter. Opschrijven kan in een boekje of maak er een poster van voor aan de muur met een tekst met mooie versierde letters.

Tip 3: Spreek je hartenwens uit

Wensen ontstaan vanuit verlangen. Wanneer je verlangt naar een situatie die je een beter gevoel geeft is het fijn om je verhaal hardop uit te spreken. Door je wensen te delen kan een ander je ook helpen. Helpen met inzichten waar je wellicht zelf niet aan gedacht had. Of misschien een oplossing die je zelf niet ziet.

momspiration mamablog melou

Tip 4: Draag je hartenwens bij je

Draag net als Anouk, Elles en Tessa je hartenwens dicht bij je in de vorm van een armband. Wij dragen alledrie een wensarmband van Melou. Melou staat voor hartelijkheid en de vervulling van hartenwensen. Het sieraad helpt ons, onze dromen te visualiseren, doordat we deze altijd bij ons dragen. Wij geloven dat het de hartenwens is die je laat groeien, je motiveert en je helpt om je dromen waar te maken. En weet je wat zo mooi is, wij mogen jou helpen om je hartenwens te vervullen. Van Melou mogen we namelijk een wensarmband cadeau doen. Te lief toch!

Wil jij jouw wens bij je dragen in de vorm van deze mooie wensarmband? Vertel ons dan jouw hartenwens! Dat kan door te reageren op Facebook of Instagram. En als je daar toch bent, vergeet ons dan niet te volgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PS: Ben jij benieuwd hoe je goed voor jezelf zorgt maak dan een vrijblijvende afspraak via Elles.nu of kom naar het Internationale vrouwen event op vrijdag 8 maart van 15.00-18.00 u. Hier spreekt Elles als key note spreker over het thema: How to take care of yourself!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s