Annette - MOMspiration

Hé lieve mooie mama, wat doe jij het goed!

Motherhood is bij lange na niet altijd Magic. Het is keihard werken en continue scherp zijn. Iedere verslapping wordt aangegrepen om een loopje met je te nemen. Je hoofd draait overuren met afwegingen over korte- of langetermijnoplossingen: kiezen we voor even gemakkelijk (want: ik ben er klaar mee) of gaan we voor de overwinning? En laten we niet vergeten hoe uitdagend het kan zijn om in een team te werken die het regelmatig niet eens is over beslissingen aangaande het ouderschap. Yes mensen, opvoeden is een zeer gevoelig levenswerk! 

De zorgen en onzekerheden beginnen al voordat de embryo zich überhaupt in je baarmoeder heeft ingenesteld. Och, wat hoop je dat alles goed gaat. Dat er een echt baby’tje in je buik zal gaan groeien. Met een kloppend hartje en andere werkende organen. Voel ik daar een krampje? Is dat wel oké? Ahhh! Kan iemand mij zekerheid bieden en in de toekomst laten kijken?

Wat ik al eerder schreef: jouw kindje is jouw levenswerk. In jouw buik heb jij dit mensje laten groeien. Buiten jouw buik wil je dit mensje laten bloeien. En weet je? Dat doe jij! Met heel je hart, met heel je lijf, met alles wat je hebt. Je doet het goed, lieve mama.

En als je het even niet ziet zitten: vraag om hulp. Want je hoeft het niet alleen te doen. Je hoeft niet de hele wereld op je schouders te dragen. Laat mensen jou helpen. Op welk gebied dan ook. Maar geef het wel aan, want anders weten de hulptroepen niet wanneer ze groen licht krijgen van jou: la Mama. Sta open voor hulp. Vraag erom. Regel het. Steek die witte vlag in de lucht. Besteed dingen uit. Maak het jezelf lichter en gemakkelijker. Wees wat egoïstischer. Doe eerst je eigen zuurstofmasker op. Adem in en uit. Voel dat je leeft. Voel dat het goed is. Wees blij met jezelf. En trots. Pas dan heb je genoeg energie om er voor anderen te zijn.

Oh echt, mama. Je doet het super. Ook als het niet super voelt. Kijk eens wat jij allemaal al voor elkaar gekregen hebt. Kijk hoe dat kroost van jou gegroeid is. Geniet van ieder bloeimomentje. Neem de tijd om hier helemaal in op te gaan. Zie hoe prachtig jouw levenswerk nu al is. Complimenteer jezelf hiermee. Goed gedaan!

Wees eens wat vaker trots op jezelf, lieve mooie moeder. Dat verdien jij.

knuf,

Annette

PS: Onthoud alsjeblieft goed dat perfect niet bestaat. Dus…. Let that shit gooooo.
Oehhhh dat is lekker! Kun je weer een stukje lichter in het leven staan. Whoppa.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s