Hoe mijn dochter mij aan het huilen bracht… – deel 2

Het begint een jaarlijks terugkerend blog te worden: vorig jaar in april schreef ik een blog met bovenstaande titel over hoe Jools meeleefde met een meisje dat gepest werd tijdens haar schoolreisje. Hoe zij ervoor wilde zorgen dat dit meisje (dat zij helemaal niet kende) toch een leuke dag zou hebben. Toen knalde mijn moederhart uit elkaar van trots en liefde. Wat er vandaag gebeurde lijkt niet op die situatie van toen, maar toch bracht Jools mij weer op een prachtige manier aan het huilen.


Blog van vorig jaar: kijk dat koppie van Jools dan!


Vanochtend was mijn schoonzus zo lief om op Jools & Pippa te passen. Ik had 2 afspraken in het ziekenhuis die niet op elkaar aansloten en zij had aangeboden om de meisjes een iets meer vakantiewaardige ochtend te laten beleven. Dank dank daarvoor, tante Anouk!


Jools zei ‘s ochtends dat ze haar portemonneetje mee wilde nemen met daarin wat geld uit haar spaarpot. Ze zei dat ze dat gisteren voor het slapen gaan al bedacht had. Dit gebeurde een beetje tijdens de ochtend’rush’ en ik besteedde er toen verder geen tijd en aandacht aan (achteraf baal ik daarvan!). De meisjes moesten gauw gauw naar Sassenheim en ik moest op tijd in het Spaarne Haarlem zijn. 


Later op de ochtend stuurde Anouk mij een foto van Jools, Pippa en neefjes Joep en Moos -met allemaal een ijsje- met het onderschrift: “Jools getrakteerd van haar eigen zakgeld.” Nou…. dat is toch niet te doen!!! M’n moederhart smólt en in m’n ogen ontstond een rivier van liefde. OCH onze Jools! Wat niet normaal lief! 


Toen ik de meiden later op ging halen kon ik niet ophouden met Jools knuffelen en kusjes geven. Ze vertelde toen dat ze gisteravond al had bedacht dat zij van haar geld op ijsjes wilde trakteren en had uitgerekend dat ze daar ongeveer €5,- voor nodig zou hebben. Dat bedrag had ze dus ook in haar portemonneetje gestopt, bestaande uit allerlei muntjes van 5, 10, 20 en 50 cent. Er zat ook 1 Euromuntje bij (dat was lekker snel tellen, zei ze).


Heb jij ook wel eens meegemaakt dat je kind zonder instructie iets ontzettends liefs heeft gedaan waar je hart van smolt?? Kom maar door met die mooie verhalen van grote harten!

liefs,

Annette

Een gedachte over “Hoe mijn dochter mij aan het huilen bracht… – deel 2

  1. Tim zegt:

    Mijn vrouw ging naar een fesstje van een collega die har werkjubileum vierde. De kinderen gingen mee.
    “Maar als er een feestje is dan zijn er toch kado’s?”
    Mijn Zoon heeft een van zijn eigen Dino’s ingepakt en kado gedaan aan haar collega. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s