Leonie Gabel - Gastblogger MOMspiration

Gastblogger Leonie: De psycholoog zegt dat ik normaal ben…

De psycholoog zegt dat ik normaal ben. Haha grappig. Maar echt! Hij zei het echt! “Er is niets mis met je”. Dat waren zijn woorden. Waarom ik dat grappig vind? Ik denk al 8 jaar dat er iets mis met me is! Hoe kan het dat ik steeds die moeder ben die uit balans is? Hoe kan het dat al die andere moeders het wel allemaal lukt?

Ik wacht op de MAAR of het addertje onder het gras. Mankeer ik echt niks? Er komt wel een MAAR. Namelijk: “Je bent normaal, maar wel uniek. En dat is prachtig”

Wie deze unieke ik dan is, zal ik even kort vertellen.

Leonie, 33 jaar. Moeder van drie kids: Nils (8), Maud (6) en Fleur (5). Wij wonen met zijn vijven, want de papa is er ook bij, in Nieuw-Vennep.

In het dagelijks leven ben ik juf van een lieve kleuterklas en coach ik studenten van de iPabo.

Terug naar mijn verhaal…

Doe mij ook zo’n psycholoog zou je zeggen toch??? Maarja, ik zit daar natuurlijk niet voor niks en to be honest; het is ook niet de eerste keer. Ik zou zeggen; lees deze lijst met dingen die ik doe en heb gedaan in de afgelopen paar jaar en je snapt ‘m.

– Zorgen voor mijn kinderen

– Een vrouw zijn voor mijn man

– Een zus, dochter en vriendin zijn

– Een baan als juf voor twee dagen

– Een baan als schoolopleider voor twee ochtenden

– Oudercommissie peuterspeelzaal

– Kweekvijver middenmanagement

– Klassenmoeder

– Luizenmoeder

– Zwemlesmoeder

– Jeugd volleybaltrainer

– Jeugd volleybal coördinator

– Technische commissie volleybal

– Oja, dan speelde ik zelf ook nog in een team, trainen + wedstrijd + zaaldiensten

– Invalwerk op de school van mijn kinderen

Ja? Got it?

Mooie lijst, met leuke dingen toch? Misschien wel een ietsiepietsie klein beetje veel??? Deze lijst is nog niet eens compleet! Ik vraag me af wat ik nou belangrijke dingen vind. Het antwoord ligt voor de hand; de eerste drie. Enne… klein detail… Nergens in mijn lijst staat: zorgen voor mezelf. Ik ben mezelf gewoon vergeten. Dat kan echt niet!

Dus hé op het moment dat ik MOMspiration binnen kom vallen, wordt het eens tijd om maatregelen te nemen. Zijn jullie daar mooi even getuige van.

De komende tijd ga ik lekker aan mezelf werken. Mijn psycholoog waarschuwde me: “Denk niet dat je dat er even bij doet, daar moet je tijd voor maken”. Ik ga het doen en ik heb ook al een plan, alleen dat verklap ik nog niet. Maar nu eerst, moet ik nog wat dozen inpakken, overmorgen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en manlief zit thuis in de ziektewet met een hernia. Whaha ik moet nu heel hard lachen om deze situatie. Briljante timing dit allemaal weer. Dit ontkracht totaal wat ik net allemaal heb gezegd. Maaaar I GOT THIS. Ik ga ervoor!

Hé en hebben jullie tips? Ervaringen? Deel ze alsjeblieft!

liefs,

Leonie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s