Gastblog Leonie: Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

GASTBLOG LEONIE| De titel van deze blog is THE key als je iets wil veranderen, verbeteren. Nou zeg ik over het algemeen; blijf lekker wie je bent en verander NIET. Leg de lat voor jezelf ook niet sky high. Maar in mijn geval is  dit een gevalletje gezondheid en happiness op de lange termijn. 

If you always do what you always did, you will always get what you always got  

Had ik dat eerder geweten zeg! Dat had me over de afgelopen 10 jaar namelijk 2 maatschappelijk werkers, 3 psychologen, 26 nervous breakdowns en 2 depressies gescheeld. Oei, dat laatste zeg ik er tussen neus en lippen door even achteraan, maar is wel echt waar -slik-  

Anyway… been there, done that. We gaan vooruit!  

Alsof het zo moest zijn en dingen soms als cadeautje voor je voeten worden gegooid (wel zelf even oppakken) startte ik bij psycholoog nr.4. Eigenlijk preventief, om mijn gedragspatroon aan te pakken. Tegelijk begon ik ook met een vitaliteitstraining, waar ik bovenstaande quote om mijn oren kreeg. In die periode (afgelopen september) komt ineens alles samen en heb ik het! The clue! Ik snap het!  

Ik was er al achter dat ik normaal ben. En nu weet ik ook hoe ik ervoor kan zorgen dat ik niet in mijn oude patroon verval. 

Kijk… 

Oude patroon 
Druk druk druk 
Geen tijd, dus slecht voor mezelf zorgen 
Moe 
Nog slechter voor mezelf zorgen 
Moeier dan moe 
Geen blije mama 
Geen blije kids 
… en man 
FAAL ☹ 
Hulp zoeken 
Na een poosje gaat het weer 
Dus we beginnen weer bij stap 1 
Nieuwe patroon 
Rust  
Goed eten 
Bewegen 
= energie 
= blije mama 
= blije kids & husband 
Blijheid = fijn 
Keep it up! 
I LOOOVE het nieuwe patroon 

Wat ik dus steeds doe, als ik het even niet meer weet of zie, is allereerst de spanning veel te hoog op laten lopen. Dan in paniek hulp gaan zoeken. Die hulp komt er en dan gaat het goed. En dan pak ik het alledaagse leven weer op, precies waar ik was gebleven. Ik kijk niet achterom, stel geen doelen om naartoe te werken. Hup, we gaan weer, volle vaart vooruit. Ik doe dus wat ik altijd deed!!! En als je altijd doet wat je altijd deed… krijg je wat je altijd kreeg! En hoe?!  

Om gezond te worden en blijven, zal ik dus iets moeten veranderen in mijn eigen gedrag en levensstijl. Ik ben al begonnen. Of beter: WE zijn begonnen (want ik doe dit niet alleen). Begonnen met gas terug nemen, relaxter naar dingen kijken en met dingen omgaan. In therapie kijk ik naar de grotere dingen des levens (klinkt  zwaar, valt mee) Keuzes maken: waar stop ik energie in, en waarin niet? 

Bewegen… CHECK! Hallo Mom in Balance, daar ben ik weer! 

En eten, oooh eten! Gezonder eten, nou das lachen! Daar kan ik nog wel 10 blogs over schrijven. Over kinderen en eten op zich al en dan hebben wij niet eens heel slechte eters. Maar kinderen in een gezin waar het eetpatroon wordt aangepast, dat brengt het onderwerp ‘kinderen en eten’ naar the next level!  

Ik houd jullie op de hoogte! Maar eerst gaan we verhuizen en heb ik de pannen ingepakt en kan niet meer koken. Eettafel is ook weg…  En laat ik nou ook geen Super Woman zijn, dus rara wat gaan we eten??? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s