momspiration mamablogger kinderwagen joolz studio noos

#Mom-fluenced

COLUMN| Uit de diverse lijstjes van de 10 leukste mama’s om te volgen op Instagram volg ik er gemiddeld 4. Er zijn overigens verschillende lijstje, met verschillende mommy-influencers. Mijn Instagram-feed wordt dan gevuld met afbeeldingen (inclusief kekke filters) en motiverende teksten, door meer dan 4 moeders. Stuk voor stuk in staat om mij te influencen op het gebied van mamadingen.

Ik zou mezelf niet tot de die-hards beschouwen die al deze mama’s volgen. Wel ben ik een sucker voor wat momfluencend Nederland bezighoud. Ik ben gevoelig voor de mening van anderen en dat niet alleen, ook de bevestiging van anderen voelt maar wat fijn. Ondertussen zie ik regelmatig producten voorbij komen die ik dan toch ook wil hebben. Ongeacht of deze nou #spon of #gekregen zijn. Zetten uitspraken als “wat ik mijn kind wil meegeven” mij toch aan het denken. En wil ik (als ik het allemaal even niet zie zitten) graag ook zo als die andere mama zijn.

Hoe zou mijn leven eruit zien en hoe zou ik de rol van moeder vervullen als…

Iets wat natuurlijk nergens op gebaseerd is, dan wel volledig onbereikbaar. Al is het maar omdat ik niet al minimaal 7 jaar geleden ben begonnen met Instagram of bloggen over mijn leven. Bovendien ben ik niet zo goed in mezelf zijn als Rachel. En ontbreekt het mij aan de ijzeren discipline om continuïteit in mijn content aan te brengen. En heb ik de juiste filter nog niet gevonden.

Ik vraag me af of de inkijk in het leven van deze mama’s mij een gelukkiger mens maakt, een betere moeder of juist het tegenovergestelde? Ik weet dondersgoed dat vergelijken met een ander geen zin heeft. Alleen, is dat niet juist wat inspireren, dan wel beïnvloeden is? De mogelijkheid om een ander (onbewust) te wijzen op iets wat ontbreekt in haar leven, zodat zij zich ook zo wil gedragen of wil overgaan tot een aankopen? Hoe zou mijn leven eruit zien en hoe zou ik de rol van moeder vervullen als Nina mij niet zou wijzen op het belang van duurzaamheid en als Romy mij geen kennis had laten maken met haar draagdoeken? Zou ik twijfelen over het in beeld brengen van mijn kind, als ik zou weten dat Kelly dat nu ineens wel doet? En als ik geen weet zou hebben van de me-time van Sanny, hoe erg zou ik dan zelf verlangen naar momenten om me weer helemaal op te laden?

Ondertussen laat ik het gewoon gebeuren. Want ik heb genoten van de maanden dat Oscar naast mij sliep in een co-sleeper. Vind ik mezelf best stoer omdat er nu wasbare luiers aan het wasrek hangen (spoiler alert). Heeft Oscar de allerschattigste schoentjes. En voel ik toch wel een hippe urban mommy, nu die veelte dure, goed gemarket, handgemaakte mommy tas aan mijn kinderwagen bungelt. En verder?

Verder volg ik mijn hart; de grootste en meer inspirerende influencer die er is.

Liefs, X Anouk

Met de volgende tags: