#Mamadingen

Zondag, de perfecte dag om met nieuwe dingen te beginnen. Maandagen zijn immers zwaar over-rated. Daarom begin ik vandaag met een column. Driehonderd woorden over het moederschap. Wekelijks, maandelijks of gewoon eenmalig. Dat zien we dan wel weer.

Goed. Morgen. Deze zondag is er een waarop ik wakker werd met een sterk ‘waar doe ik het voor?’ gevoel. Met welk doel probeer ik mijzelf in allerlei bochten te wringen? Of is het kwestie van, als je het jezelf zo moeilijk maakt lukt het sowieso niet?

Mijn laatste blog al 2 weken in concept staat. Omdat de bijbehorende video alleen in mijn hoofd ge-edit is.

Want de real deal is dat de #mamadingen in mijn leven genoeg energie en tijd vragen. En dat ik ondertussen ook nog verwoede pogingen doe om als een structuurjunkie eens echt focus aan te brengen. Mijn hongerige creativiteit niet kan stillen door mijn ideeën slechts te parkeren op lijstjes. Maandag een gesprek heb met een startende ondernemer ondanks dat ik ‘niet werk’. Mijn laatste blog al 2 weken in concept staat. Omdat de bijbehorende video alleen in mijn hoofd ge-edit is. En gesprekken regelmatig gaan over wat als ik gewoon het licht uit doe op social of er juist 100% voor ga. Om vervolgens weer geconfronteerd te worden met het echte leven.

Het gewone leven. Waar vieze rompers niet in de wasmand belanden maar op het aanrecht, er altijd overal spullen liggen (iets met Marie Kondo gone wrong) en mijn kind een shirt aan heeft wat door de maatschappij wordt gelabeld als ‘voor meisjes’ en een maat te klein is. Mijn ontbijt een rijstwafel is in plaats van een bosbessen smoothie bowl. Oh en waar ik gisteren dus moest huilen omdat mijn baby inmiddels te groot is voor de baby spa.

Ik zucht nog een keer en denk dan, volgens mij is dit een doorbraak in het oneindig mijmeren. En is het vragen naar de ultieme tip aan het einde van deze column helemaal niet nodig. Kleine stapjes zijn groot genoeg en daarmee heb ik het antwoord zelf in handen.

Liefs, X Anouk

Met de volgende tags: