EDITORIAL | Alles is nieuw!

Iets nieuws beginnen, ik krijg er de kriebels van. Eerst van die kriebels in je buik, die zo fijn zijn. Dat gevoel van YES! En daarna krijg ik er de kriebels van. Want ergens na dat yes-gevoel gebeurt er bij mij intern van alles. En vooral van alles te veel. Ik kan niet stoppen. Ik verlies mezelf volledig in het nieuwe idee, het nieuwe plan of gewoon in de onzekerheid van het onbekende.

Van beginnen aan nieuwe dingen word ik eveneens niet altijd gelukkig. Nieuwe schoenen bijvoorbeeld. Vreselijk. Want in de winkel zijn ze fantastisch. Ik neem ze! Maar zodra ik ze thuis aantrek en er een wandeling op maak, heb ik spijt van mijn aankopen. Net als die nieuwe trui, die toch kriebelt. Of die nieuwe broek, die ik na een lange zoektocht kocht en die na een uur dragen van je kont afzakt.

Want tja, iets nieuws, dat is gaaf zei mijn buikgevoel

Ik lag ergens dat wennen aan je nieuwe baby duurt 14 maanden. 14 Maanden om te wennen aan de situatie, aan elkaar, aan het ouderschap, aan het leven als mama. Die 14 maanden zijn voor mij inmiddels voorbij. Het is een van de weinige nieuwe dingen waar ik nog steeds een yes-gevoel van krijg. Dat kleine boefje met z’n ondeugende oogjes en z’n prachtige verhalen. Het motiveert mij om nog iets nieuws te starten: een nieuwe mamablog. Want tja, iets nieuws, dat is gaaf zegt mijn buikgevoel. Bovendien is het niet helemaal nieuw, ook al een beetje vertrouwd. Een nieuwe uitdaging.

Dan komt het moment dat ik er de kriebels van krijgt. Dit is een nieuwe kans om de lat zo hoog te leggen voor mezelf, dat ik na dagen zwoegen huilend de dekens over mijn hoofd trek en als een klein kind roep dat ik de hele zooi weg ga gooien. Want iets nieuws is spannend, is eng. Is alles wat ik niet weet wat er komen gaat. Hallo, Anouk! Dit is toch juist leuk? En dat het is het! Het is een poging om op mijn bek te gaan, om te leren van fouten. En daar zijn die fijne kriebels weer! Ik heb er zin in, want ik weet zeker dat ik na 14 maanden wel gewend ben aan die nieuwe kindje; MOMSPIRATION – dé mamablog. YES!

Lieve jij, wat vind ik het geweldig dat je deze allereerste editorial van MOMSPIRATION leest. Want vanaf nu is alles nieuw! Een nieuwe website, nieuwe bloggers én elke maand een nieuwe thema voor nieuwe inspiratie over mama worden & mama zijn en wat het leven als (werkende) mama jou brengt.

 MOMspiration is hét online mama lifestyle magazine voor mama’s die bewuster willen leven. Én zich er bewust van zijn dat we allemaal maar wat doen, maar wel met de beste, liefdevolle bedoelingen. Mama zijn & mama worden is intens. Het stelt je elke dag voor uitdagingen die vragen om creatieve oplossing. En daar zijn wij ons maar wat van bewust.

Daarom zijn wij er voor jou, voor elkaar, om jou te ondersteunen, te inspireren en om de uitdagingen van het ouderschap bespreekbaar te maken. Met oprechte verhalen, herkenbare situaties, die jou laten inzien dat jij het goed doet, ook al doe je soms maar wat. Wij zijn net als jij mama. En jij bent net als wij. Als wij het kunnen, kan jij het ook! Laten we elkaar versterken, want we zijn allemaal mama genoeg.

Liefs, Anouk

Volg MOMSPIRATION op social media

Ben jij enthousiast over MOMSPIRATION? Zeg het voort! Vind ons leuk op Facebook of volg ons via Instagram. Ben je niet zo van de social media, maar wil je wel graag weten wanneer er nieuwe blogs zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Deel deze blog met anderen

Met de volgende tags: