kidsproof uitstapje pannenkoeken eten

Op zoek naar de leukste uitstapjes met dreumes

Stacey is mama van dreumes-zoon. Als werkende mama wil ze graag optimaal genieten van de momenten samen met de kleine man. Op haar vrije dagen gaat ze graag op stap met haar dreumes en dus is ze altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Inspiratie die ze graag wil delen met jou.

Weekendplannen

Tot 1,5 jaar geleden was ik vrijwel ieder weekend te vinden in de nabijheid van winkels. Even een paar uurtjes shoppen, tussendoor lunchen en daarna borrelen met vrienden en een hapje eten in de stad. Sinds de komst van de kleine man zien mijn weekenden er toch wel iets anders uit. Een nieuwe invulling van de weekenden, met heel veel pannenkoeken.

De weekenden zijn zo’n beetje het hoogtepunt van mijn week. Twee dagen dat wij compleet zijn als gezin. Gezellig met zijn drieën. Wij proberen dan ook alles te halen uit die twee dagen en proberen zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Dingen waar de kleine man blij van wordt.

Op stap met dreumes

De eerste maanden konden we nog wel wat winkels in, hij lag immers toch te slapen in de kinderwagen. Ook een lunch in een van mijn favo healthy hotspots was geen enkel probleem. Althans voor mij en de kleine niet, mijn man sleep ik daar altijd met frisse tegenzin naar binnen. Maar na een paar maanden veranderde onze weekend routine langzaam in steeds meer kidsproof activiteiten. Babyzwemmen, kinderboerderijen, speeltuinen en vooral pannenkoeken.

Weekend is voor pannenkoeken

Die pannenkoeken zijn er een beetje ingeslopen. Na een maandje of 6 kwamen we er achter dat onze kleine man dol is op pannenkoeken. Zodra je een bord met een pannenkoek voor zijn neus zet begint hij spontaan in zijn kinderstoel te dansen, in zijn handen te klappen en eet hij. Dat laatste was voor ons een openbaring want eten is normaliter niet echt zijn hobby. Tel dit alles bij elkaar op en een nieuwe traditie was geboren. Inmiddels proberen we een activiteit vaak te combineren met een pannenkoek. Hij blij en wij gerust dat hij wat eet.

Met stip op 1 staat pannenkoekenboerderij Meerzicht in Amstelveen. Gelegen in het Amsterdamse bos, nabij de bosbaan en op loopafstand van geitenboerderij Ridammerhoeve. De pannenkoeken zijn er om je vingers bij af te likken, ze hebben er een pauw, wat kippen en hertjes rondlopen en je vindt er een enorme speeltuin. Helemaal dreumes-proof.

Een blije mama

Dat die pannenkoeken geheel tegen al mijn voornemens in druisen om alleen maar gezonde, zelfgemaakte en biologische voeding aan mijn kind te geven, nemen we ook maar even op de koop toe. Want als je kind amper eet, ben je al lang blij dat er iets naar binnen komt.

En weet je, dat shoppen, lunchen, borrelen en uiteten gaan mis ik helemaal niet. Mij maak je intens gelukkig met een dreumes-proof speeltuin, een goede kinderhoek en lekkere pannenkoeken. Want hoe cliché dit misschien ook mag klinken, als hij blij is, ben ik dat ook!

Dus heb je de ultieme tips waar wij volgend weekend de beste pannenkoeken kunnen eten? Laat het mij vooral weten in een reactie onder deze blog!

Met de volgende tags: