Terug naar wat écht belangrijk is

momspiration mamablog samenwerking

Op donderdag 12 maart was ik voor het laatst op mijn werk en pakte ik om 17:00 uur mijn tas in, niet wetende wanneer ik weer terug zou komen. Inmiddels is wel duidelijk dat het wel even gaat duren voordat ik mijn collega’s weer tref in de docentenkamer. De kantoor-jungle die ik normaal zo vervloek omdat je met 20 man op een kamer niet aan werken toe komt en die ik nu zo mis. Het praatje met collega’s, juridisch inhoudelijke discussies en studenten die binnen komen met vragen.

Dit werkt niet, dus dat moet anders

Hoe anders is het nu? In de spaarzame tijd dat mijn kleine mannetje slaapt probeer ik zoveel mogelijk werk te verzetten. Colleges worden via een videoverbinding verzorgd terwijl ik met samengeknepen billen zit in de hoop dat de kleine man niet ineens wakker wordt. De afgelopen week werkte ik 7 dagen per week en voor mijn gevoel van 07:00 tot 23:00 uur. En nog is mijn werk niet af, verre van zelfs. Maar ondertussen lukt het mij ook niet om de leuke mama te zijn die ik normaal (volgens mij) wel ben, omdat ik continue bezig ben met mijn werk. Dat gaan we vanaf nu dus anders doen. We gaan werk en privé weer scheiden zoals dat voorheen ook ging en we gaan het beste maken van deze bizarre tijden.

Thuiswerken tijdens de corona-crisis: Hoe ga ik dat doen?

1. Werk en PRIVÉ gescheiden houden

Normaal werk ik 3 dagen in de week en ik ga weer terug naar 3 dagen in de week werken. Op dinsdag, woensdag en donderdag is manlief ook thuis aan het werk en wisselen we elkaar af in blokken van 2 uur. Dat zou betekenen dat ik op die dagen ongeveer 6 uur per dag kan werken in plaats van de normale 8 uur. Door efficiënt te werken hoop ik mijn werk in die 6 uur af te krijgen.

Daarbij werk ik op zolder en niet meer in de woonkamer. Door continue mijn laptop op de eettafel te hebben staan, ben ik immers geneigd om tussen het spelen door even mijn mail te bekijken of even snel een mailtje te beantwoorden.

2. Tijd & aandacht voor “Quality time”

Vóór deze situatie dag droomde ik met regelmaat over het opzeggen van mijn baan en fulltime mama zijn. Dat deed ik niet, puur omdat ik zoveel voldoening haal uit mijn werk, de intellectuele prikkel en uitdaging nodig heb en ik een leukere mama ben als ik die 3 dagen in de week werk. Nu ben ik wel fulltime thuis met mijn kleine mannetje en hoewel de reden waarom diep triest en beangstigend is, geniet ik daar intens van. Het is overigens duidelijk dat ik niet de enige ben die er van geniet, mijn man, die normaal fulltime werkt heeft nu ineens de kans om veel met onze zoon samen te zijn. Er is al menig toren gebouwd en onder het mom van ‘je kunt er nooit te vroeg mee beginnen’ zijn ze dagelijks samen aan het voetballen.

Daarnaast heb ik een Corona Quarantaine bucketlist gemaakt met activiteiten die ik de komende tijd met mijn mannetje en/of mannen wil doen. Dingen waar we normaal misschien niet écht aan toe komen. En die écht belangrijk vind om aandacht te geven. Van een dagelijkse minidisco met Juf Roos tot het bouwen van een indoor speeltuin met kussens in de woonkamer en picknicken in de tuin. En zo hebben we inmiddels ook al 25 kaarten geknutseld voor het tehuis in de buurt.

Leuke activiteiten peuter dreumes corona thuisblijven

3. documenteren

Ik hoop dat onze kinderen een situatie als deze nooit meer mee gaan maken. Omdat mijn kleintje nog te jong is om dit alles te onthouden en te begrijpen maak ik daarom meer foto’s dan normaal en schrijf ik af en toe een klein stukje voor in zijn fotoboek. Zodat hij later toch een beetje terug kan zien en lezen hoe wij met deze situatie om zijn gegaan en hoe dit er uit zag.

Ja, het is zoeken naar een goede balans. Maar laten we er maar het beste van maken. Hoe ziet jouw dag er nu uit met thuiswerken en thuisonderwijs? Wat zou jij écht graag willen doen omdat je dat belangrijk vindt? Maak net als ik een bucketlist aan de hand van de template hieronder en deel hem op sociale media! Vergeet @momspiration.nl niet te taggen!

Leuke activiteiten peuter dreumes corona thuisblijven
Maak zelf ook een bucketlist met leuke activiteiten voor de komende tijd.
Met de volgende tags: